Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις πριν κοιμηθείς και καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Η συνήθεια που καταστρέφει τα μαλλιά σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Στη beauty ρουτίνα μιας γυναίκας υπάρχουν συνήθειες που δεν χωρούν αμφισβήτηση (όπως το να ξεβάφεσαι και να καθαρίζεις το πρόσωπό καθε μέρα) και συνήθειες που απλά πρέπει να σταματήσεις ή έστω να επανεξετάσεις γιατί έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα ήθελες, στη συγκεκριμένη περίπτωση επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των μαλλιών σου. Κι αν έχεις μακριά μαλλιά όπως εγώ ή απλά έχεις συνηθίσει κάθε μέρα να τα πιάνεις ψηλά, τότε πολύ πιθανόν να κάνεις αυτό το λάθος πριν κοιμηθείς.

Όπως αναφέρουν αρκετοί κομμωτές, μία από τις πιο κακές συνήθειες που μπορεί να υιοθετήσει μία γυναίκα στα μαλλιά της, είναι να τα πιάνει σε μία πολύ σφιχτή κοτσίδα/ κότσο με το λαστιχάκι λίγο πριν κοιμηθεί.

via GIPHY

 

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως όσο βολικό κι αν είναι το να πιάνεις τα μαλλιά σου πριν ξαπλώσεις  για να μην σε ενοχλούν κατά την διάρκεια του ύπνου, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία τους. Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια του ύπνου οι ρίζες των μαλλιών μας έχουν ανάγκη από ξεκούραση και με το λαστιχάκι  η πίεση που ασκείται στους θύλακες της τρίχας είναι ακόμα πιο έντονη με αποτέλεσμα η φθορά να είναι μεγαλύτερη. Τα μαλλιά σπάνε και το αποτέλεσμα φαίνεται το επόμενο πρωί στο γεμάτο τρίχες λαστιχάκι σου.

via GIPHY

 

Αν παρόλα αυτά, τα μαλλιά σου σε ενοχλούν κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορείς να τα πιάσεις μία χαλαρή πλεξούδα/κοτσίδα με ένα λαστιχάκι από ύφασμα.

Κεντρική Φωτογραφία: ImaxTree

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ