BEAUTY EXPERT

Θέλεις να πετύχεις τα ανάλαφρα waves της Elle Macpherson; Ο hairstylist Ρένος Πολίτης τα επιμελήθηκε και μας δίνει όλες τις πληροφορίες

Τον Ρένο Πολίτη τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι ο hairstylist που επιμελήθηκε τα μαλλιά μου στον γάμο μου και ο expert που μου έρχεται πάντα πρώτος στο μυαλό όταν σκέφτομαι τις εξής τρεις λέξεις: τέλειες-φυσικές-μπούκλες. Ο Ρένος δημιουργεί φανταστικά hairstyles (και makeup looks) δίνοντας μεγάλη σημασία στη φυσικότητα και την ανεπιτήδευτη ομορφιά.

Είναι το ταλαντούχο αυτό παιδί που αποφάσισε να αφήσει την καριέρα του στην Ελλάδα και να κυνηγήσει την τύχη του στην Ιταλία, όπου και βρίσκεται από το 2017. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει αναλάβει δεκάδες editorials μόδας και διαφημιστικά projects, τόσο στο Μιλάνο όπου και κατοικεί, καθώς και στη Ρώμη. Το προφίλ του στο Instagram είναι γεμάτο με δουλειές του που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου. Εγώ κάθε φορά χαζεύω τα looks που δημιουργεί αναπολώντας τις στιγμές που τον είχα δίπλα μου να με περιποιείται.

Την περασμένη εβδομάδα, χαζεύοντας το Instagram του έπεσα πάνω σε μία από τις τελευταίες του συνεργασίες, της οποίας η πρωταγωνίστρια είναι ένα από τα μεγαλύτερα icons διεθνώς. Από τον τίτλο του άρθρου καταλαβαίνεις πως αναφέρομαι στην Elle Macpherson, το πασίγνωστο μοντέλο από την Αυστραλία που έγραψε ιστορία ως ”The Body” (μα τι κορμί είναι αυτό που έχει ειλικρινά) ή ως τη γυναίκα με τα θεϊκά μαλλιά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Such a great experience to work with you @ellemacphersonofficial Photo credit @tweisz

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη renos politis (@renospolitis) στις

Και θα σταθώ στα θεϊκά της μαλλιά τα οποία ζηλεύω τρομερά, χρόνια τώρα. Ο Ρένος Πολίτης, λοιπόν, επιμελήθηκε το look της για τη νέα καμπάνια του wellness brand της που ακούει στο όνομα WelleCo και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί του και να μάθω (για να μάθεις κι εσύ) τα μυστικά για τα φανταστικά wavy μαλλιά της, με την αξιοζήλευτη φυσική κίνηση. Ποια προϊόντα χρησιμοποίησε ο expert για να πετύχει αυτό το φυσικό αποτέλεσμα που βλέπεις στο video και με τι τεχνική;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#Repost @ellemacphersonofficial with @get_repost ・・・ So happy that @welleco is now available @bluemercury Thanks @adamkenworthy for this great video and @amandawakeley for my sweater. Hair / make up @renospolitis with @shiseido & @sebastianpro_official

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη renos politis (@renospolitis) στις

Ας τον αφήσουμε να μιλήσει:

«Είναι χαρά και τιμή μου να συνεργάζομαι με ανθρώπους που πάντα θαύμαζα, όπως η Elle Macpherson. Πιστεύω στην έννοια και την αξία των καλών συνεργασιών, ιδίως εκείνων που σε εξελίσσουν και μπαίνουν στα highlights σου από κάθε άποψη. Επαγγελματική και προσωπική. Όταν προέκυψε η πρόταση συνεργασίας με την Elle, ήταν μια μικρή βόμβα για εμένα και αυτό γιατί ήταν μέσα στις γυναίκες  που ήθελα πάντα να αναλάβω και να συνεργαστώ. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τα natural looks, μου είχαν ήδη έτοιμη την εικόνα που ήθελα να δημιουργήσω για την καμπάνια της.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Beautiful Sicily … @welleco Thankyou to my incredible team @adamkenworthy @renospolitis @massimoserini.official @tweisz @loren_paul @anna_bromilow

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) στις

Με δεδομένη την αγάπη της για τα natural waves, διαχειρίστηκα τη φυσική δομή των μαλλιών της, χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις με θερμότητα. Τα μυστικά για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα είναι δύο: το σωστό hair care από πριν και τα σωστά προϊόντα styling. Τεχνικά, λοιπόν, για ένα αποτέλεσμα όπως αυτό που δημιουργήσαμε, προηγείται πάντα ένα καλό λούσιμο, όπου σε συνδυασμό με μια 20λεπτη αγωγή και την εφαρμογή μίας καλής μάσκας ενυδάτωσης (προτιμώ αυτές με shea butter) θα αφήσουν τα μαλλιά καθαρά και λαμπερά. Πολύ σημαντικό είναι τα προϊόντα styling να δουλευτούν σε νωπά μαλλιά για να επιτευχθεί αυτή τη φυσικότητα στο look». 

Για το συγκεκριμένο look χρησιμοποιήθηκαν τα εξής προϊόντα:

Το Sebastian sea salt texture maker spray, η Sebastian Professional Dark Oil Lightweight μάσκα και το ξηρό αλλά ήπιο λάδι μαλλιών Sebastian Dark Oil, για τις άκρες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη renos politis (@renospolitis) στις

Τα βήματα είναι τα εξής:

– Βάζουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το Texture Maker από τις ρίζες έως τις άκρες, όσο τα μαλλιά είναι ακόμη νωπά.

– Τσαλακώνουμε με τα δάχτυλά μας τις τούφες μας, ώστε να δώσουμε ένα texture και τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά.

– Μόλις στεγνώσουν, βάζουμε ελάχιστη ποσότητα από την leave-in mask στα χέρια μας και την αναμειγνύουμε καλά με ελάχιστη ποσότητα από το ξηρό λάδι.

– Τρίβουμε τις ρίζες των μαλλιών μας με τα δάχτυλά μας για να δώσουμε extra όγκο.

– Χρησιμοποιούμε ένα ψαλίδι διαμέτρου 24 εκατοστών και δημιουργούμε χαλαρούς κυματισμούς στις άκρες των μαλλιών μας. Προσοχή: σε λίγες διάσπαρτες, για να βγει φυσικό το αποτέλεσμα.

– Τέλος, περνάμε με ελάχιστο ξηρό λαδάκι τις άκρες για extra ενυδάτωση και λάμψη.

Αυτό ήταν. Με αυτά τα απλά βήματα και με μόλις 3 προϊόντα ο Ρένος Πολίτης δημιούργησε φυσικό όγκο και κίνηση στα μαλλιά της Elle Macpherson. Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, αν θέλεις κι εσύ να αποκτήσεις ένα ανάλογο hairstyle. Σε ευχαριστούμε πολύ Ρένο. Keep going!