ΜΑΛΛΙΑ

Curly hair: Πώς θα διατηρήσεις υγιείς τις μπούκλες σου

Τα φυσικά σγουρά μαλλιά, όσο γοητευτικά είναι άλλο τόσο δύσκολα είναι να τα συντηρήσεις και να τα φροντίσεις. Ειδικά, αυτή την εποχή με τον ήλιο και τη θάλασσα οι μπούκλες σου είναι πολύ πιθανό να χάσουν τη ζωντάνια, τη λάμψη και την υγιή τους όψη. Έχουμε να σου δώσουμε κάποιες συμβουλές που θα κάνουν την περιποίηση παιχνιδάκι.

Tip #1

Οι μάσκες μαλλιών πρέπει να είναι στις προτεραιότητές σου. Δοκίμασε αυτές του εμπορίου αλλά πολύ καλό θα σου κάνουν και αυτές που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Η ενυδάτωση είναι σαφώς απαραίτητη για να είναι υγιείς οι μπούκλες σου και να διατηρούν την ελαστικότητά τους.

Tip #2

Το φριζάρισμα είναι σύνηθες φαινόμενο των σγουρών μαλλιών γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεις να σκουπίζεις τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο με πετσέτα. Ένα παλιό, βαμβακερό t-shirt είναι ο πιο σωστός τρόπος να στεγνώσεις τις μπούκλες σου χωρίς να φριζάρουν.

 

Tip #3

Το σεσουάρ είναι επίσης σύμμαχος του φριζαρίσματος, ενώ ταυτόχρονα κάνει την τρίχα να χάνει την υγρασία της. Υιοθέτησε ένα ready-to-go hairstyle που μπορείς να κάνεις αμέσως μετά το μπάνιο. Αν όμως πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις σεσουάρ, τότε μην ξεχάσεις να προστατεύσεις τα μαλλιά σου με ένα anti-heat προϊόν.

Tip #4

Μην ξεχνάς να κάνεις μία επίσκεψη στο κομμωτήριο κάθε τόσο, έτσι ώστε να σου καθαρίζουν λίγο τα μαλλιά.

Tip #5

Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα. Να είσαι πιο προσεκτική στην επιλογή του σαμπουάν και των λοιπών προϊόντων που βάζεις στις μπούκλες σου για να μην τις βαραίνεις και τις ταλαιπωρείς.