ΜΑΛΛΙΑ

Περιποίηση μαλλιών: Έξυπνα tips για να είναι πάντα υγιή και λαμπερά

Όταν η συζήτηση έρχεται στην περιποίηση μαλλιών, οι γυναίκες αναζητούν όλα τα μυστικά για να τα διατηρήσουν πάντα άψογα, καθώς αποτελούν το Α και το Ω της συνολικής εμφάνισής τους. Είτε κοντά είτε μακριά, μπορούν να απογειώσουν μια εμφάνιση και να σας κάνουν να δείχνετε εκθαμβωτική. Υπάρχουν όμως μικρές, καθημερινές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε κι άλλες να εγκαταλείψετε, ώστε να εξασφαλίσετε κι ένα υγιές, αξιοζήλευτο hairstyle.

Λούσιμο

Για τη σωστή περιποίηση μαλλιών μη λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα. Όσο και να σας αρέσει η αίσθηση όταν είναι φρεσκολουσμένα, η καθημερινή πλύση τα αφυδατώνει και τα φθείρει, απομακρύνει τα φυσικά έλαια και τα κάνει πιο επιρρεπή στα σπασίματα. Επίσης, να λούζεστε με χλιαρό –ακόμα και κρύο νερό αν αντέχετε- γιατί έτσι διατηρούνται ενυδατωμένα. Το πολύ ζεστό νερό προκαλεί επίσης αφυδάτωση και ψαλίδα.

Αφού εφαρμόσετε το σαμπουάν μην αρχίσετε να τρίβετε με μανία το τριχωτό της κεφαλής, αφού έτσι τα μπερδεύετε και προκαλείτε ανεπιθύμητη ζημιά στην υφή τους, αντίθετα, κάντε ένα απαλό μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας σε μικρές και κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να εφαρμόσετε το conditioner από τη μέση στις άκρες, ώστε να αποφύγετε την περιττή συγκέντρωση προϊόντος στις ρίζες. Ξεβγάλετε με άφθονο νερό, αφήνοντάς το πρώτα να δράσει για δύο λεπτά!

Στέγνωμα

Μόλις βγείτε από το ντους μην τα στεγνώσετε με πετσέτα, καθώς είναι πολύ σκληρή και μπορεί να τα ταλαιπωρήσει. Καλύτερα, απομακρύνετε το περισσότερο νερό με τα χέρια σας και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι, το οποίο είναι πιο μαλακό. Αν μπορείτε να αποφύγετε το πιστολάκι είναι πάντα μια καλή επιλογή, αφού έτσι δεν επιβαρύνετε τα μαλλιά σας με την υψηλή θερμοκρασία, εξαιτίας της οποίας χάνουν τη λάμψη και τη φυσική ενυδάτωσή τους, ενώ η υφή τους γίνεται άγρια. Αν δεν μπορείτε όμως να κάνετε αλλιώς, αφήστε τα στεγνώσουν τουλάχιστον κατά 70% φυσικά, ώστε να ελαττώσετε στο ελάχιστο τη ζημιά, πριν ανάψετε το σεσουάρ. Επίσης αναζητήστε τα ειδικά serum για το στέγνωμα, που λειτουργούν ως «ασπίδα» προστασίας κατά της φθοράς.

Styling

Μη χρησιμοποιείτε ποτέ σίδερο ισιώματος ή ψαλίδι για μπούκλες σε βρεγμένα μαλλιά, καθώς αυξάνετε η φθορά που προκαλεί η υπερβολική ζέστη. Περιμένετε να στεγνώσουν και εφαρμόστε ένα προϊόν για heat protection πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία. Μη χρησιμοποιείτε τα συγκεκριμένα εργαλεία σε καθημερινή βάση!

Καλύτερα να μην κρατάτε τα μαλλιά σας συνεχώς σε αλογοουρά, καθώς μπορεί να τα εξασθενήσει εάν είναι πολύ σφιχτή. Έτσι, γίνονται και πιο επιρρεπή σε σπασίματα.

Μόλις γυρίσετε από την έξοδό σας, βουρτσίστε τα, ώστε να απομακρύνετε τυχόν προϊόντα hairstyling που έχετε χρησιμοποιήσει, όπως λακ και αφρό.

Προστασία

Αναζητήστε τα αντηλιακά μαλλιών για την παραλία και τις βόλτες σας στην πόλη. Επίσης, φορέσετε καπέλο ή μαντήλι για έξτρα προστασία από τον ήλιο και τους αστικούς ρύπους. Μη βγαίνετε με νωπά μαλλιά, καθώς έχουν την τάση να εγκλωβίζουν τη σκόνη και δέστε τα σε μια αλογοουρά, ώστε μεγάλο μέρος τους να μην είναι εκτεθειμένο στο καυσαέριο.

Κοιμηθείτε σε μαξιλαροθήκες από μετάξι, καθώς ελαττώνει την τριβή και τη φθορά. Επίσης, έτσι δεν μπερδεύονται τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να αποφεύγετε και το συνεχές βούρτσισμα και τα styling.