ΚΟΥΡΕΜΑ

Κάθε πότε πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου για να είναι λαμπερά και υγιή;

Λίγο το σύνδρομο των μαλλιών της Ραπουνζέλ, λίγο το γεγονός  ότι την τελευταία φορά δεν είχες καλή εμπειρία στο κομμωτήριο (και θρηνείς ακόμη τα χαμένα εκατοστά από τα μαλλιά σου) σε οδηγούν ασυνείδητα στο να αναβάλλεις συνεχώς την καθιερωμένη επίσκεψη στο κομμωτήριο για να κουρευτείς.

Δεν είσαι η μόνη ούτε θα κρίνουμε την επιλογή σου. Παρόλα αυτά οφείλουμε να σε ενημερώσουμε και να σου μεταφέρουμε την απάντηση των ειδικών για το πόσο συχνά πρέπει να κουρευόμαστε προκειμένου να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Αυτή τη φορά, ο hairstylist της Blake Livley και πολλών ακόμη διάσημων κυριών, Rod Ortega, μίλησε στο W και έδωσε τη δική του απάντηση,  την οποία σου μεταφέρουμε επακριβώς.

A post shared by Rod Ortega (@rodortega4hair) on

 

Στην ερώτηση, λοιπόν, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσει μία γυναίκα τα μαλλιά της λαμπερά και υγιή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο Rod απάντησε τα εξής: ”Αυτό που θα συνιστούσα είναι να επενδύσει μία γυναίκα σε ένα πολύ καλό σαμπουάν, conditioner, μια μάσκα και να κουρεύεται κάθε έξι με εφτά εβδομάδες, προκειμένου να απομακρύνει τις κατεστραμμένες άκρες και τα μαλλιά της να αποκτήσουν ένα ωραίο σχήμα. Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιεί πολύ καλά εργαλεία για τα μαλλιά, όπως ένα σεσουάρ και μία πρέσα ισιώματος. Αυτά είναι τα βασικά.”

A post shared by Rod Ortega (@rodortega4hair) on

 

Κι αν οι έξι/ εφτά εβδομάδες σου φαίνονται too much για τα δικά σου δεδομένα, ο Rod εξηγεί: ”Στους τρεις μήνες τα μαλλιά  αρχίζουν να γίνονται πιο εύθραυστα. Γι αυτό πρέπει να πηγαίνεις στο κομμωτήριο, να κάνεις μάσκα και να τα ‘κρατάς σε φόρμα’. Πρέπει να τα διατηρείς όπως κάνεις με το μανικιούρ, το πεντικιούρ ή τα φρύδια σου.”

 

Κεντρική Φωτογραφία:Photo by Christopher Smith/Invision/AP