ΜΑΛΛΙΑ

4 τρόποι για να προστατέψεις τις μπούκλες σου ενώ κοιμάσαι

Αν ανήκεις στην κατηγορία των κοριτσιών που έχουν σγουρά ή σπαστά μαλλιά τότε σίγουρα θα έχεις δεις μαζί με εσένα να ξυπνάει και η ζούγκλα!

Από την Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Ξέρεις ότι έτσι κι αλλιώς τα σγουρά μαλλιά ακολουθούν διαφορετικούς τρόπους περιποίησης. Γνωρίζει επίσης ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου τα μαλλιά σου είναι πιθανό να χάσουν τον όγκο, τη λάμψη και την φυσική τους κίνηση ενώ το φριζάρισμα είναι σχεδόν βέβαιο.

Να σε ενημερώσω λοιπόν ότι δεν χρειάζεται να ξεφυσάς κάθε πρωί μπροστά στον καθρέφτη σου αρκεί να διαβάσεις τα παρακάτω χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν με την κόμη σου.

– Κάνε ένα pineapple hairstyle πριν κοιμηθείς, όπως αυτό που κάνει η Rihanna αν θυμάσαι!  Αυτό που εννοώ είναι να πιάσεις τα μαλλιά πολύ ψηλά στο κεφάλι σου για να αποφύγεις την τριβή τους κατά τη διάρκεια του ύπνου και να διατηρήσεις τη ζωηράδα της μπούκλας σου.

 

– Αν όμως δεν μπορείς να κοιμάσαι άνετα με τα μαλλιά σου πιασμένα τότε άλλαξε την βαμβακερή σου μαξιλαροθήκη με μία σατέν. Το βαμβακερό ύφασμα απορροφά όλη την υγρασία των μαλλιών σου με αποτέλεσμα οι μπούκλες σου να είναι φριζαρισμένες και ξηρές όταν ξυπνάς. Αντίθετα, ένα σατέν ύφασμα φέρεται σαφώς καλύτερα στην τρίχα σου.

 

– Η κλασσική γαλλική κοτσίδα είναι πάντα μία εύκολη και σίγουρη λύση. Πλέξε τα μαλλιά σου σε μία, δύο ή και περισσότερες πλεξούδες όταν είναι νωπά ή βρεγμένα. Μόλις ξυπνήσεις και λύσεις τα μαλλιά σου θα δεις ότι οι μπούκλες σου θα είναι καλύτερες από την προηγούμενη μέρα. Ένα spray για ενυδάτωση και ανανέωση αρκεί για να έχετε ένα άψογο curly hairstyle.

 

– Τέλος, μία ακόμα λύση -αν και δεν είναι ευπρόσδεκτη από όλες- είναι να φορέσεις σατέν σκουφάκι ύπνου ή να δέσεις ένα μαντήλι στα μαλλιά σου. Έτσι θα κρατήσεις τα μαλλιά σου προστατευμένα και θα διατηρήσεις τη φυσική του κίνηση και λάμψη. Αν δεν κοιμάσαι μόνη σου καλύτερα να επιλέξεις κάτι από τα παραπάνω!

 

Μην παραμελείς τα μαλλιά σου! Ειδικά αν έχεις όμορφες μπούκλες πρέπει να τους φέρεσε καλά για να σε αποζημιώνουν χαρίζοντάς σου ένα εντυπωσιακό hair look.