ΜΑΛΛΙΑ

5 πράγματα που κάνεις λάθος όταν λούζεις τα μαλλιά σου

Ακούγεται πολύ εύκολο και απλό κι όμως, το λούσιμο έχει τα δικά του μυστικά, προκειμένου να γίνεται σωστά και τα μαλλιά σου να παραμένουν υγιή, λαμπερά και ενυδατωμένα. Και ενώ ανήκει σε αυτές τις συνήθειες που έμαθες από παιδί χωρίς να χρειαστεί να κρατήσεις μολύβι και χαρτί, πόσο σίγουρη είσαι οτι δεν πέφτεις σε λάθη και φροντίζεις τα μαλλιά σου με το σωστό τρόπο; Πριν απαντήσεις, τσέκαρε εάν κάνεις και εσύ, ένα από τα παρακάτω.

 

– Το παρακάνεις με την ποσότητα

«Όσο περισσότερο σαμπουάν/conditioner/ μάσκα/ λαδάκι» δε σημαίνει «τόσο το καλύτερο» aka ή πιο καθαρά- λαμπερά- υγιή μαλλιά. Το σαμπουάν- γιατί εκεί γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη- δεν είναι για «χόρταση» και αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχεις κατά νου κάθε φορά που το πιάνεις στα χέρια σου. Μάλιστα μπορεί να επιβαρύνει, όπως έχουμε ξαναπεί, την υγεία των μαλλιών, ειδικά αν είναι λεπτά.

– Θεωρείς περιττό το conditioner

Σύμφωνα με έρευνες ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας,θεωρεί περιττή τη χρήση conditioner στα μαλλιά. Κι όμως, αυτό, το επόμενο βήμα μετά το σαμπουάν, είναι πολύ σημαντικό για τη βαθιά ενυδάτωση, θρέψη και προστασία των μαλλιών από την καθημερινή φθορά. Plus: Τα αφήνει απαλά και πιο ευκολοχτένιστα από ποτέ.

–  Λούζεσαι με καυτό νερό

Όπως στην επιδερμίδα του σώματος, έτσι και  στα μαλλιά, το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και να κάνει τα μαλλιά πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, μιας και αφήνει ανοιχτά τα λέπια της τρίχας. Plus: Ξεθωριάζει το χρώμα τους. Αντί του ζεστού πρότίμησε το χλιαρό ή το κρύο- αν μπορείς να το ανεχτείς- νερό.

 

– Δεν ξεβγάζεις σωστά τα μαλλιά σου

Μπορεί να μην πάει ο νους σου, όμως το σωστό ξέβγαλμα των μαλλιών σου είναι πολύ σημαντικό για την υγιή ανάπτυξή τους, πόσο μάλλον αν έχεις λεπτά μαλλιά. Κι αυτό γιατί τα υπολείμματα των προϊόντων μπορεί να συσσωρευθούν στις ρίζες, με αποτέλεσμα να φράζουν τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής. 

– Χτενίζεις τα μαλλιά σου ενώ λούζεσαι

Όπως έχουμε ξαναπεί, τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο αδύναμα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Έτσι, όταν τα χτενίζεις κατά τη διάρκεια του λουσίματος είναι πιο εύκολο να σπάσουν σε σχέση με το να τα βούρτσιζες στεγνά. Γι αυτό το λόγο φρόντισε να τα ξεμπερδεύεις πριν μπεις για μπάνιο.