ΜΑΛΛΙΑ

Με αυτά τα απλά tips θα ξυπνήσεις με τέλεια μαλλιά

Αν δεν θες το πρωί να ξυπνάς και το πρώτο πράγμα που αντιμετωπίζεις είναι τα ατίθασα μαλλιά σου τότε καλό θα ήταν να ασχοληθείς μαζί τους λίγο από την προηγούμενη και συγκεκριμένα πριν κοιμηθείς.

Θα σου έχει συμβεί και εσένα να ξυπνάς και να σε τρομοκρατεί η ιδέα ότι πρέπει να ”στρώσεις” τα μαλλιά σου. Κι όμως μπορείς να το αλλάξεις αυτό χωρίς πολλά προϊόντα και πανάκριβες θεραπείες. Οι παρακάτω συνήθειες πριν τον ύπνο αρκούν για να σου δώσουν τα τέλεια μαλλιά που θες να αντικρίσεις το πρωί στον καθρέφτη σου.

Υπενθυμίζω τα βασικά:

Ποτέ δεν κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά.

– Χρησιμοποιούμε πάντα heat protection προϊόντα όταν πρόκειται να τα στεγνώσουμε με το σεσουάρ.

– Χτενιζόμαστε πάντα πριν κοιμηθούμε.

Έχοντας ως βάση τα παραπάνω, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια ακόμα tricks που θα αλλάξουν την πρωινή ρουτίνα για την περιποίηση των μαλλιών σου.

1. Κάνε μία πλεξούδα πριν κοιμηθείς πάντα σε στεγνά μαλλιά. Ειδικά στα μαλλιά που φριζάρουν -μιλάω εκ πείρας- αυτή η μέθοδος βοηθάει πολύ στο να μετριάσει το φριζάρισμα κατά την διάρκεια του ύπνου, ενώ το πρωί υπάρχει πιθανότητα να έχεις ένα ανάλαφρο φυσικό σπάσιμο.

2. Χρησιμοποίησε μεταξωτές μαξιλαροθήκες που δεν φθείρουν και δεν σπάνε την τρίχα. Διαφορετικά, ειδικά αν τα μαλλιά σου είναι αδύναμα, τύλιξέ τα με ένα μαντήλι ή με ένα από τα ειδικά σκουφάκια για να προστατεύσεις την τρίχα από το σπάσιμο.

3. Μερικές μόνο σταγόνες από λάδι καρύδας στις άκρες των μαλλιών, λίγο πριν τον ύπνο θα τα ενυδατώσουν και θα τους χαρίσουν λάμψη. Προσοχή στην ποσότητα και εννοείται ότι δεν πλησιάζεις τις ρίζες.

4. Λίγη ποσότητα από aloe vera gel μαζί με νερό είναι εξαιρετικό condiotioner για τα μαλλιά. Ανακάτεψέ τα σε ένα άδειο μπουκαλάκι-spray και ξέκασε τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς για ενυδάτωση. Το πρωί θα είναι σαφώς πιο απαλά και καθόλου φριζαρισμένα.

5. Αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά τότε καλύτερα να πιάσεις μία κοτσίδα ή έναν κότσο. Προτίμησε πλαστικά κοκαλάκια και μην τα πιάσεις σφιχτά. Αυτό είναι ένας ακόμα τρόπος να αποφύγεις το frizzy effect που έχουν τα μακριά μαλλιά όταν ξυπνάς.