ΜΑΛΛΙΑ

6 συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά σου πιο λιπαρά

Μπορεί οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα, η αλλαγή στις διατροφικές και κλιματολογικές συνθήκες να είναι οι «συνήθεις ύποπτοι» που κάνουν τα μαλλιά σου λιπαρά, παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη μερικές αιτίες-που πολλές φορές δεν πάει ο νους σου- που εντείνουν το πρόβλημα της λιπαρότητας.

Λούζεσαι κάθε μέρα

 

Λέμε «ΝΑΙ» στο λούσιμο, «ΌΧΙ» όμως, στο καθημερινό λούσιμο, μιας και με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής σου. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται πιο γρήγορα λιπαρότητα στις ρίζες των μαλλιών μας ενώ το τριχωτό έχει μεγαλύτερη ευαισθησία. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι ιδανικές.

Ξεχνάς να καθαρίσεις τη βούρτσα σου

 

Είναι το βασικότερο εργαλείο που ενδεχομένως χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση στα μαλλιά σου και ένας από τους λόγους που κάνει τα μαλλιά σου πιο λιπαρά. Αρκεί να αναρωτηθείς α) αν έχεις τη σωστή βούρτσα για τον τύπο των μαλλιών σου και β) πόσο συχνά την αλλάζεις ή την καθαρίζεις.

Οι υπερβολικές ποσότητες και τα λάθος προϊόντα

 

«Παν μέτρον άριστον» έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι πολύ σοφά και αυτός είναι ένας κανόνας που πρέπει να εφαρμόζεται σοφά- μεταξύ άλλων- και στην beauty ρουτίνα μας. Με μέτρο, λοιπόν, το σαμπουάν, το conditioner και γενικότερα τα προϊόντα hairstyling. Επίσης, φρόντισε να χρησιμοποιείς προϊόντα με ελαφριά σύνθεση που ταιριάζουν με τις ανάγκες των μαλλιών σου.

Αγχώνεσαι

 

Εκτός από την επιδερμίδα, το άγχος μπορεί να προκαλέσει αύξηση στην παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής. Μάλιστα, πολλοί δερματολόγοι συνδέουν τις ορμόνες που αυξάνονται λόγω του στρες με αυτές που ευθύνονται για την εμφάνιση ακμής.

Καθημερινό hairstyling

 

Τόσο το καθημερινό styling, όσο και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, μπορεί να επιβαρύνουν το τριχωτό της κεφαλής, φράζοντας τους πόρους, με αποτέλεσμα να παράγεται ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος. 

Βάζεις τα χεράκια σου

 

Όπως, καλό θα ήταν να περιορίσεις τις φορές που ακουμπάς το πρόσωπό σου χωρίς να έχεις πλύνει τα χέρια σου, έτσι θα πρέπει να προσέχεις το πόσο συχνά πιάνεις τα μαλλιά σου, αν δε θέλεις να λαδώνουν αμέσως.