ΜΑΛΛΙΑ

Τα κουρέματα που πρέπει να δοκιμάσεις για να μην χάσεις καθόλου μήκος

Invision/AP Joel C Ryan

Έχεις μακριά μαλλιά και θέλεις πάρα πολύ να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου aka ένα κούρεμα, για το οποίο όμως χωρίς δεν θα χρειαστεί να χάσεις καθόλου από το μήκος τους. Σε καταλαβαίνουμε, σε νιώθουμε και σου λέμε πως υπάρχει λύση.

Ναι, υπάρχουν αυτά τα κουρέματα που μπορούν να σε ανανεώσουν. Eδώ και τώρα χωρίς να θρηνήσεις εκατοστό και να βγεις κουρεμένη με την κακή έννοια της λέξης. Από τις εμβληματικές αφέλειες της Brigitte Bardot μέχρι το iconic shag στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, παρακάτω σου έχουμε μερικές τέλειες εναλλακτικές για το hair look σου.

Layers

Είναι ένα από τα αγαπημένα μας κουρέματα και από τους πιο εύκολους τρόπους να ανανεώσεις το hairlook σου χωρίς να κόψεις πολλά εκατοστά από το συνολικό μήκος των μαλλιών σου. Ανάλογα με την κίνηση και τον extra όγκο που θέλεις να δημιουργήσεις, τόσο πιο έντονο ή χαμηλό θα είναι το φιλάρισμα στα μαλλιά σου.

Plus: Μπορείς να συνδυάσεις τα layers με πλάγια φράντζα ή αφέλειες ενώ μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μήκος (από τα πολύ κοντά έως και τα πολύ μακριά) ή τύπο μαλλιών (από ίσια, όπως τα δικά μου έως και σγουρά).

Αφέλειες

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι αφέλειες είναι ένα από τα πιο κλασικά και θηλυκά κουρέματα που μπορούν να πλαισιώσουν όμορφα το πρόσωπο κάθε γυναίκας.

Είτε επιλέξεις τις baby bangs (τις πολύ κοντές αφέλειες), είτε τις κλασικές που καλύπτουν όλο το μέτωπο, οι αφέλειες έχουν την ιδιότητα να προσαρμόζονται σε κάθε στιλ και σε κάθε τύπο μαλλιών.

Curtain Bangs

Αν πάλι, το χτένισμα της Brigitte Bardot και πιο συγκεκριμένα οι εμβληματικές μακριές αφέλειές της είναι ξεκάθαρα μέσα στα #hairgoals σου, τότε τι περιμένεις;

Τις ζητάς ως «curtain bangs», μιας και στην ουσία πρόκειται για μακριές, βαθιές αφέλειες. Xωρίζονται στο κέντρο ενώ στα πλάγια πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο καταλήγοντας τμηματικά.

Shag Hair (με ή χωρίς αφέλειες)

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κούρεμα με  πολύ έντονο φιλάρισμα σε όλο το μήκος των μαλλιών που μπορεί να συνδυαστεί με μακριές φράντζες ή αφέλειες (ανάλογα βέβαια και με τα χαρακτηριστικά του προσώπου).

Το μυστικό είναι να υπάρχει κίνηση στα μαλλιά, πράγμα που τα κάνει να δείχνουν πιο πλούσια και με περισσότερο όγκο.

ΥΓ. Φυσικά, μπορείς να συνδυάσεις δύο από τα παραπάνω κουρέματα (πχ αφέλειες και layers).