ΚΟΥΡΕΜΑ

Κούρεμα σε στεγνά μαλλιά: Γιατί να πεις το “ναι”;

Λουτήρας- καρέκλα: Η διαδρομή που κάνουμε οι περισσότερες πηγαίνοντας στο κομμωτήριο για να κουρευτούμε. Σωστά; Πώς θα σου φαινόταν, όμως, αν κουρευόσουν με στεγνά μαλλιά, κοινώς ακυρώνοντας την πρώτη στάση στον λουτήρα;

Πριν λίγες μέρες, βρεθήκαμε με τον κορυφαίο hairstylist, Βαγγέλη Χατζή, brand ambassador του System Professional και μας αποκάλυψε όλους αυτούς τους λόγους που τον έχουν οδηγήσει να ενστερνίζεται τη φιλοσοφία του “dry cutting” (aka κούρεμα σε στεγνά μαλλιά).

«Αγαπώ και ακολουθώ την τεχνική του dry cutting. Κάνοντας το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά, ένας κομμωτής  μπορεί να παρατηρήσει την κίνηση των μαλλιών κάθε γυναίκας αλλά και τη φυσική τους αντίδραση όταν κόβονται και να δράσει ανάλογα με τις συνθήκες. Να δημιουργήσει κάτι που θα είναι «κομμένο και ραμμένο» στις ανάγκες κάθε γυναίκας, έχοντας υπόψιν του την ποιότητα τρίχας, την υφή, αλλά και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Άλλωστε, σκοπός είναι να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο τα δυνατά σημεία του προσώπου. Είναι σα να ράβεις ένα φόρεμα πάνω στις αναλογίες της εκάστοτε γυναίκας, παίρνοντας τα μέτρα και κάνοντας τις όποιες αλλαγές τη δεδομένη στιγμή, πάνω της. Προσπαθείς να καμουφλάρεις τα όποια ελαττώματα και να τονίσεις όσα την κολακεύουν.

 

Ακόμη, το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά είναι πολύ ρεαλιστικό. Αν το καλοσκεφτείς, πόσες φορές- ιδιαίτερα αν έχεις σγουρό ή σπαστό hairlook- σου έχει τύχει να κουρευτείς με βρεγμένα μαλλιά και όταν τα στεγνώσουν να δείχνουν πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι φανταζόσουν; Και δεν είναι μόνο το μήκος, είναι η υφή, το σχήμα και το “sculpting” που βλέπεις σταδιακά να δημιουργείται όταν κουρεύεσαι με στεγνά μαλλιά. Στην ουσία βλέπεις πώς ακριβώς αλλάζουν και το βασικότερο- πώς ακριβώς θα είναι τα μαλλιά σου μετά το κούρεμα».

Όσο για το σημαντικότερο πράγμα που κάθε γυναίκα θα πρέπει να θυμάται πριν κουρευτεί, σύμφωνα με το Βαγγέλη είναι να ακολουθεί πάντα τη συμβουλή του κομμωτή της. «Εκείνος ξέρει να την κατευθύνει, να την συμβουλεύσει και φυσικά να την αναδείξει μέσα από ένα εντυπωσιακό κούρεμα».