ΜΑΛΛΙΑ

Ο πιο εύκολος τρόπος να κάνεις καρέ τα μαλλιά σου χωρίς να τα κόψεις

Chris Pizzello/Invision/AP

Είναι ίσως το πιο hot κούρεμα των τελευταίων χρόνων. Το κούρεμα που έχουμε δει να υιοθετούν μετά μανίας οι celebrities και οι influencers του Instagram. Το κούρεμα που για χάρη του πρέπει να θυσιάσεις τα μακριά μαλλιά σου. Είτε στην πιο μακριά εκδοχή του (lob), είτε στην πιο κοντή (bob), το καρέ έχει την τιμητική του και πλέον το βλέπεις παντού, εκτός από το δικό σου κεφάλι, αν και πολύ θα ήθελες να κάνεις μία αλλαγή στην κόμη σου.

Διάβασε ακόμα: Τα 7 καρέ που θα λάτρευε κάθε Γαλλίδα

 

Αν λοιπόν, είσαι στο μεταίχμιο και αμφιταλαντεύεσαι να κάνεις το μεγάλο βήμα προς καρέ μεριά ή όχι, ξέρω πως τα δύο μεγάλα ερωτήματα- προβληματισμοί στο κεφάλι σου είναι αν θα σου πηγαίνει και αν θα το βολευτείς. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να δοκιάσεις το παρακάτω κόλπο που βρήκαμε στο Instagram του hairstylist Sam McKnight και να ξεμπερδέψεις με τους προβληματισμούς πριν περάσεις την πόρτα του κομμωτηρίου.

 

Τα βήματα απλά, όπως είδες στο παραπάνω βίντεο. Για αρχή ξεχωρίζεις μία οριζόντια τούφα στο σημείο που τελειώνουν τα μαλλιά σου, πάνω από το σημείο του αυχένα και κάνεις μια μικρή πλεξούδα. Στη συνέχεια, αφού την τυλίγεις γύρω από τη βάση της, πιάνοντας με τσιμπιδάκια. Επόμενο βήμα, χτενίζεις τα μαλλιά σου και τα πιάνεις σε ένα χαμηλό ponytail μ’ ένα μικρό διάφανο λαστιχάκι, το οποίο στερεώνεις μερικά εκατοστά πιο πάνω από τις άκρες των μαλλιών σου. Τύλιξε τα μαλλιά σου με φορά προς τα μέσα (από τις άκρες προς τις ρίζες), στερεώνοντας την άκρη στο μικρό κοτσάκι που έχει δημιουργηθεί. Αν θέλεις, μπορείς να περάσεις μία κορδέλα περιμετρικά, όπως είδες στο βίντεο, για ένα πιο 60s αποτέλεσμα.

Κεντρική Φωτογραφία: Chris Pizzello/Invision/AP