5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν έχεις κοντά μαλλιά

Ο πεντάλογος των κοντών μαλλιών: Ό, τι χρειάζεσαι για να έχεις ένα άψογο short hairlook.

Λένε ότι τα κοντά μαλλιά είναι βολικά, ενώ ταυτόχρονα σου δίνουν στιλ. Φυσικά και είναι πιο εύκολο να λούσεις τα καρέ μαλλιά σου από  αυτά που ακουμπούσαν στην πλάτη σου και μάλλον χρειάζεσαι πολύ λιγότερη ώρα να τα στεγνώσεις. Ωστόσο, όσο απλά ακούγονται αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα που οφείλεις να ξέρεις πριν τα κόψεις για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και δεν επιχειρήσεις ξανά να κόψεις τα μαλλιά σου στο μέλλον.

Το σωστό κούρεμα

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε έναν πολύ καλό κομμωτή και να του εμπιστευτείτε τα μαλλιά σας. Τα κοντά μαλλιά χρειάζονται περισσότερη τεχνική στο κούρεμα. Ο κομμωτής πρέπει να καταλάβει την υφή των μαλλιών και το στιλ σου για να μπορέσει έπειτα να σου κάνει ένα κούρεμα που θα αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά σου και θα μπορείς εύκολα να κάνεις μόνη σου το styling.

Πιο συχνά στο κομμωτήριο

Ένα κοντό κούρεμα χρειάζεται συχνά trimming για να μπορέσει να διατηρήσει τη φόρμα του. Ένα παράδειγμα είναι οι αφέλειες οι οποίες για να μείνουν ίδιες θέλουν συχνό καθάρισμα. Έτσι, πριν αποφασίσεις να κόψεις τα μαλλιά σου, πρέπει να έχεις αποδεχτεί ότι θα επισκέπτεσαι συχνότερα το κομμωτήριό σου.

Πρώτα κούρεμα και μετά βαφή

via GIPHY

 

Αν είσαι έτοιμη να κόψεις τα μαλλιά σου και θες να ανοίξεις και λίγο το χρώμα τους γιατί καλοκαίρι έρχεται, τότε πρέπει να το κάνεις με σωστή σειρά. Πρώτα κόψε τα μαλλιά σου και μετά μαζί με τον κομμωτή σου καταλήξτε στη σωστή απόχρωση. Σίγουρα, αυτό το ξανθό που κάνατε στα μακριά μαλλιά σας θα χρειαστεί μία προσαρμογή τώρα που είναι κοντά.

Βρες τη σωστή περιποίηση

Τα κοντά μαλλιά είναι συνήθως πιο λιπαρά, επομένως μπορεί το λούσιμο να είναι πιο συχνό τώρα. Επίσης, πρέπει να προσαρμόσεις τις ποσότητες του σαμπουάν και του conditioner στα κοντά μαλλιά αλλά και όποιου άλλου προϊόντος styling χρησιμοποιείς.

Λιγότερη χρήση σεσουάρ

Τώρα πια δεν χρειάζεται να στεγνώνεις συνέχεια τα μαλλιά με το σεσουάρ για να ''στρώσουν'' τα μαλλιά σου. Ειδικά τώρα που το επιτρέπει ο καιρός δοκίμασε να αφήσεις τα κοντά μαλλιά σου να στεγνώσουν μόνα τους και χρησιμοποίησε μόνο έναν αφρό ή ένα wave spray για να τους δώσεις στιλ.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ