ΜΑΛΛΙΑ

Από τα 70s με αγάπη: Γιατί αυτό το χτένισμα από την Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο έγινε το αγαπημένο μας

Από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, η «καρδιά» της μόδας και της ομορφιάς «χτυπάει» στο Μιλάνο. Και ενώ σωματικώς βρισκόμαστε στην Αθήνα (γραφεία Ladylike εδώ), μέσω του Instagram είναι σαν να έχουμε διακτινιστεί στο backstage των shows και να βλέπουμε από πολύ κοντά όλες τις λεπτομέρειες από την προετοιμασία και τα  beauty looks των μοντέλων. Και ναι, το show του οίκου Fendi ήταν από αυτά που ξεχωρίσαμε όχι μόνο για το πρακτικό και chic ύφος της συλλογής που διευκολύνει την καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας, αλλά και για το hairlook των μοντέλων, δια χειρός του Sam McKnight, που ομολογουμένως λατρέψαμε.

 

Ο διάσημος hairstylist  επέλεξε ένα πολύ σφιχτό, ψηλό κότσο (top knot) που το στερέωσε στο πάνω μέρος του κεφαλιού των μοντέλων, ενώ στα πλάγια άφησε τις φύτρες των μαλλιών (baby hair) και μερικά τουφάκια να πέφτουν πιο χαλαρά, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση με το υπόλοιπο sleek αποτέλεσμα. Η απενοχοποίηση των baby hair είναι γεγονός.

 

Έμπνευσή του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ήταν τα μαλλιά στη Βικτωριανή εποχή σε συνδυασμό με την αισθητική στα 70’s.

 

«Δεν είναι απλά μεγάλες τούφες από μαλλιά που πέφτουν δεξιά και αριστερά. Είναι όπως στις κούκλες. Πέφτουν απαλά και δημιουργούν ένα πιο νεανικό αποτέλεσμα» είπε ο Sam στη Vogue και συνέχισε: «Ψάξαμε τα updos στη Βικτωριανή εποχή και μετά προσθέσαμε μερικές αναφορές από τη δεκαετία των 70’s. Έπρεπε να βρούμε ένα χτένισμα που να ταίριαζε σε κάθε κοπέλα. Κοίταξε γύρω σου, είναι πραγματικά ένα κολακευτικό χτένισμα που ταιριάζει σε όλες.»

 

Κι αν δεν σε έπεισαν οι αναφορές του Sam, η  Bella Hadid, η Kendall Jenner και η Kaia Gerber ήταν μόνο μερικά από τα μοντέλα που περπάτησαν στο fashion show του Οίκου Fendi και δοκίμασαν το συγκεκριμένο χτένισμα.

 

Κι όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά α) για να σταματήσεις να «στρώνεις» πόσο μάλλον να αγχώνεσαι κάθε φορά για τις φύτρες των μαλλιών σου και β) να τις «αγκαλιάσεις» με τον πιο fashionable τρόπο, τότε τι; Πάτα play στο παρακάτω βίντεο για να δεις πώς θα το πετύχεις μόνη σου.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/ kaiagerber