ΜΑΛΛΙΑ

Insta inspo: Το πιο εύκολο και στιλάτο χτένισμα για τις ζεστές μέρες

Το καλοκαίρι οι beauty συνήθειες αλλάζουν λίγο έως πολύ σε όλες μας και είναι πολύ λογικό. Άλλες ανάγκες έχει η επιδερμίδα σου και η ζέστη βάζει τους δικούς της κανόνες όσον αφορά στο μακιγιάζ αλλά και στο hairstyle. Κυρίως για τα μαλλιά αυτό που θες για την καθημερινότητά σου είναι ένα εύκολο και γρήγορο χτένισμα που να είναι ταυτόχρονα κομψό και να προσαρμόζεται στις ανάγκες σου. Θες να μπορείς να πας στο γραφείο αλλά και για ένα χαλαρό ποτό ή σινεμά με αυτό το χτένισμα και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν είσαι η μόνη και δεν ζητάς πολλά.

Μετά την μανία των braids, που ομολογουμένως είναι ένα passepartout hairstyle, αυτό που μπορείς να κάνεις σε λιγότερο χρόνο είναι ένα bun, ένας απλός κότσος δηλαδή για τον οποίο δεν χρειάζεσαι παρά ένα λαστιχάκι (ίσως και μερικά τσιμπιδάκια). Δες πόσες εναλλακτικές λύσεις έχεις και προσάρμοσε ένα bun στο δικό σου στιλ και στις ανάγκες σου και είμαι σίγουρη ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα το κάνεις μόνο στην παραλία.

knot1

Ακόμα κι αν έχεις ένα μακρύ καρέ μπορείς να πιάσεις έναν μικρό κότσο, χαμηλά στο κεφάλι σου χωρίς να ανησυχείς για τα τουφάκια που θα ξεφύγουν.

knot2

Πιάσε ένα κότσο στη μέση του κεφαλιού κι άσε τις άκρες των μαλλιών σου ελεύθερες. Έτσι θα έχεις ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα πανεύκολα.

Κι αν το καρέ είναι φρέσκο και είναι αρκετά κοντό, τότε μπορείς να κάνεις ένα μικροσκοπικό bun που είναι εξίσου στιλάτο.

A post shared by Byrdie (@byrdiebeauty) on

Αν έχεις σγουρά μαλλιά αυτό το half-bun θα σε σώσει αρκετές φορές.

A post shared by Byrdie (@byrdiebeauty) on

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ μακριά, τότε δοκίμασε να κάνεις ένα bun ψηλά στο κεφάλι σου. Κι επειδή το σεσουάρ με τη ζέστη δεν έχουν καλή σχέση, αυτό το bun είναι ότι χρειάζεσαι για μία bad hair day.

A post shared by Byrdie (@byrdiebeauty) on

Εδώ θα δεις πως μπορείς να κάνεις το top bun πανεύκολα με 3 μόνο κινήσεις. Πιάνεις τα μαλλιά σου κοτσίδα και την τελευταία στροφή δεν την ολοκληρώνεις. Φτάνεις την αλογοουρά μέχρι τη μέση σχεδόν και γυρνάς γύρω από τη βάση την τούφα που περισσεύει. Στερεώνεις με ένα τσιμπιδάκι και είσαι έτοιμη.