ΜΑΛΛΙΑ

11 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τα μαλλιά μας

Μερικές συνήθειές μας, κάνουν τους κομμωτές να βγάζουν καπνούς. Όχι γιατί δεν τους αρέσουν το στιλ ή το χρώμα των μαλλιών αλλά επειδή τα καταστρέφουμε και γενικότερα τα εμποδίζουμε από το να είναι υγιή.

Αυτά τα δέκα λάθη τα κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες στα μαλλιά μας και οι κομμωτές μας ζητούν να τα σταματήσουμε εδώ και τώρα.

Ποια είναι αυτά, όμως;

Κόβεις την ψαλίδα

Τη συγκεκριμένα κακιά συνήθεια την είχα στο Λύκειο την ώρα των μαθηματικών. Βαριόμουν τόσο πολύ που άνοιγα την ψαλίδα στην άκρη των μαλλιών μου. Το αποτέλεσμα, ήταν όχι μόνο να ενταθεί η ψαλίδα αλλά και να αδυνατίσει η τρίχα. Αν θες όντως να απαλλαγείς από την ψαλίδα και δε θες να πας στο κομμωτήριο, κόψε τις άκρες με ένα κοφτερό ψαλίδι.

Στιλιζάρεις τα βρεγμένα μαλλιά σου

Λόγο περιορισμένου χρόνου και βαρεμάρας, αρκετές από εμάς στιλιζάρουμε τα μαλλιά μας ενώ είναι ακόμα υγρά. Έχεις συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στα μαλλιά σου; Τηγανίζονται. Χωρίς καμία υπερβολή. Για να αποφύγεις αυτήν την καταστροφή, θα πρέπει πρώτα να στεγνώνεις τα μαλλιά σου και μετά να τα φορμάρεις ή να κάνεις κάποιο άλλο χτένισμα.

Χτενίζεις βρεγμένα μαλλιά

Άλλο ένα ατόπημα που κάνουμε πολλές. Χτενίζουμε τα μαλλιά μας ενώ είναι βρεγμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κόβονται οι τρίχες, να τραβιούνται και να κολλάει η βρωμιά από τη χρήση της πάνω στα μαλλιά. Αν ωστόσο θες να τα χτενίσεις, φρόντισε να το κάνεις με χτένα η οποία έχει αραιά ”δοντάκια”.

Κοιμάσαι με τα μαλλιά πιασμένα σε κοτσίδα

Τα τελευταία χρόνια νομίζω πως σπάνια έχω κοιμηθεί με τα μαλλιά μου μη πιασμένα σε κοτσίδα. Όπως υποστηρίζουν οι κομμωτές είναι μέγα λάθος καθώς μπορεί να προκαλέσει κακώσεις στο κεφάλι. Αν δε θες να πέφτουν οι τρίχες στο πρόσωπό σου, τότε πιάστα σε μια χαλαρή και χαμηλή αλογοουρά. Αυτό θα το εφαρμόσω, πλέον!

Βάζεις πολλή λακ και από κοντά

Καλό το κράτημα της λακ αλλά μην το παρακάνεις. Ειδικότερα, φρόντισε να μην ψεκάζεις από πολύ κοντά τη λακ αφού για να έχει σωστά αποτέλεσμα θα πρέπει να εκτεθεί στον αέρα πριν ”κάτσει” στα μαλλιά.

Χρησιμοποιείς κλασσικά στενά λαστιχάκια

Πόσες φορές προσπαθείς να λύσεις την αλογοουρά και κλαις από τον πόνο; Αρκετές. Παράλληλα, σπάνε άτακτα και ένα σωρό τρίχες. Για αυτόν τον λόγο πες αντίο στα λαστιχάκια και κάνε με τα μαλλιά σου την αλογοουρά την οποία θα στερεώσεις με τσιμπιδάκια.

Χτενίσεις από τη ρίζα μέχρι την άκρη

Όλες κάνουμε αυτό το λάθος. Ξεκινάμε να χτενίσουμε τα μαλλιά μας από την ρίζα με αποτέλεσμα η χτένα να πέφτει με δύναμη πάνω σε μπερδεμένες τούφες και να σπάνε. Ξεκίνα από κάτω προς τα πάνω χτενίζοντας αργά και προσεκτικά.

Κόβεις τα μαλλιά σου για να μεγαλώσουν

Καλό το να ”καθαρίζεις” τα μαλλιά σου από την ψαλίδα αλλά το να κόβεις συχνά τα μαλλιά σου με σκοπό να μεγαλώσουν, δε θα έχει αποτέλεσμα για τον απλούστατο λόγο ότι τα κόβεις! Αν θες να μακρύνουν τα μαλλιά σου, περιόρισε το πιστολάκι, το στιλιζάρισμα και το καθημερινό λούσιμο.

Στεγνώνεις τα μαλλιά με την πετσέτα

Καλό είναι να σκουπίζεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα, μόνο και μόνο για να μην στάζεις αλλά το να τρίβεις τις τρίχες σου πάνω σε αυτήν μόνο κακά αποτελέσματα θα έχεις. Μάλιστα, αυτή η κακιά συνήθεια είναι κάτι που εξοργίζει τους κομμωτές!

Χρησιμοποιείς dry shampoo

Καλό το dry shampoo για περιπτώσεις που δεν προλαβαίνεις να λουστείς αλλά αν το κάνεις επί μονίμου βάσεως τότε το τριχωτό της κεφαλής σου θα αφυδατωθεί τελείως.

Χρησιμοποιείς σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό

Τα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού προσφέρεται για να αφαιρεί τόσο τους ρύπους όσο και τα κατάλοιπα των διάφορων προϊόντων styling όμως θα πρέπει να είσαι προσεκτική. Τα συγκεκριμένα σαμπουάν μαζί με αυτά που θέλουμε να διώξει, αφαιρεί και τα έλαια που ειναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών και της κεφαλής. Για αυτό καλό θα ήταν να αποφύγεις την καθημερινή χρήση τους.