DIOR

Ο οίκος Dior μας μύησε στην πιο τολμηρη εκδοχή των graphic eyes

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι έχει την τιμητική της και σίγουρα μία από τις συλλογές που δεν γινόταν να μας περάσει απαρατήρητη ήταν αυτή του Οίκου Dior στο Musée Rodin. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις εντυπωσιακές δημιουργίες ή το σκηνικό αλλά και στο makeup look των μοντέλων δια χειρός του  Peter Philips, Δημιουργικού Διευθυντή και Διευθυντή Εικόνας του Οίκου Dior για το μακιγιάζ, που φέτος, ήρθε να μας συστηθεί στην πιο τολμηρή εκδοχή του.

Δίνοντας έμφαση στα μάτια, ο Peter εμπνεύστηκε το look από τη δεκαετία του ’60, δημιουργώντας ένα rock στιλ, προ(σ)καλώντας κάθε γυναίκα να το υιοθετήσει το επόμενο Φθινόπωρο/ Χειμώνα. «Εμπνεύστηκα από το τολμηρό στιλ των θηλύκών συμμοριών στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στην Αγγλία, τόσο πρωτοποριακό, τόσο Λονδρέζικο. Έντονα, μαύρα graphic eyes κυριαρχούν στο rock look, βάζοντας μία punk πινελιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

How-To:

Αρχικά, δημιούργησε μία καθαρή και φυσική βάση στην επιδερμίδα με τα Dior Backstage Face & Body Foundation και Diorskin Forever Undercover Concealer, ενώ φώτισε μερικά σημεία του προσώπου περνώντας ταμποναριστά το Dior Flash Luminizer.

 

Έπειτα εστίασε στα μάτια. Αυτό που έκανε στην ουσία, ήταν να περάσει αρχικά μία μαύρη σκιά σε όλο το πάνω κινητό βλέφαρο χρησιμοποιώντας το Dior Crayon Eyeliner Waterproof  στην απόχρωση Noir Trinidad ενώ στη συνέχεια, με το Diorshow On Stage Liner στην απόχρωση Matte Black σχεδίασε μία σειρά από μικρές κάθετες- στη γραμμή του κάτω βλεφάρου- γραμμές, δημιουργώντας το αποτέλεσμα ενός «αστεριού» γύρω από τα μάτια. «Αυτές οι γραμμές σχεδιάστηκαν για να αποτελέσουν μία μορφή ατέλειας σε ένα «σκληρό» αποτέλεσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, για να αναδείξει ακόμη πιο πολύ τα μάτια, πέρασε πρώτα στις βλεφαρίδες το Diorshow Maximizer 3D, ένα primer και έπειτα τη μάσκαρα Diorshow Pump’N’Volume Mascara στην απόχρωση Black Pump για να δημιουργήσει τέλεια καμπύλη. Last but not least, τόνισε το σχήμα των φρυδιών με το Diorshow Brow Styler.

 

Όσο για τα χείλη, κράτησε την ισορροπία, αφήνοντάς τα φυσικά. «Πρώτα τους πέρασα το Lip Sugar Scrub και έπειτα τα τόνισα διακριτικά με το Dior Addict Stellar Shine στην απόχρωση Mirage» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας κάθε μοντέλου, τα νύχια ήταν βαμμένα είτε σε μπεζ, είτε σε καφέ αποχρώσεις με τα Dior Vernis Wild Earth και Dior Vernis Terra Gold αντίστοιχα.

 

Last but not least, στα μοντέλα με μακριά μαλλιά, ο hairstylist Guido Palau δημιούργησε μία χαμηλή αλογοουρά στο ύψος του λαιμού και χωρίστρα στο πλάι, ενώ στα μοντέλα με κοντά μαλλιά διάτήρησε το κούρεμά τους, φορώντας ένα καπέλο.