ΜΑΚΙΓΙΑΖ

3 tips για να μείνει αναλλοίωτο το μακιγιάζ σου

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Είναι από τα  μεγαλύτερα challenge όσον αφορά το μακιγιάζ μας. Γιατί ποια από εμάς δεν θέλει το μακιγιάζ της να διάρκει για ώρες χωρίς να χρειάζεται να το ανανεώνει συνεχώς; Ποια δεν θέλει να βγάλει από το μυαλό της τον εφιάλτη πως το μακιγιάζ της θα αρχίσει να τρέχει εν μέσω ξέφρενου night out; Ρητορικές οι ερωτήσεις, εμείς όμως βρήκαμε 3 πολύτιμα tips- απαντήσεις που θα διατηρήσουν σταθερό το μακιγιάζ σου όλο το βράδυ.

– Ξεκίνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις

Η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως και – δεν θα κουραστούμε να σου λέμε πως- η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω μιας λαμπερής, λείας και απαλής επιδερμίδας. Να σε αυτό το βήμα κρύβεται και το μυστικό για  ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ. Ακόμη κι αν δεν έχεις επιλέξεις ένα έντονο μακιγιάζ, η καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το σημείο κλειδί, που θα εξασφαλίσει εκτός από φρεσκάδα και νεανικότητα στο look σου, διάρκεια στο μακιγιάζ σου.

– Δώσε έμφαση στη βάση

Είναι ο άσος στο μανίκι των makeup artists και αυτό που θα σε βοηθήσει στην τέλεια και ομοιόμορφη εφαρμογή του foundation, αλλά και στη μεγαλύτερη διάρκεια του μακιγιάζ σου. Στην ουσία αυτό που κάνει το primer είναι να δημιουργεί ένα διάφανο φιλμ που καλύπτει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, μειώνει τους αντιαισθητικούς πόρους, απορροφά τη λιπαρότητα, τον ιδρώτα και εξομαλύνει τα σπυράκια δημιουρ΄γώντας μία λεία ματ βάση στην επιδερμίδα και έναν τέλειο καμβά στο makeup look σου.

– Το τελευταίο βήμα

Το τελευταίο βήμα ακούει στο όνομα setting spray ή πούδρα σετταρίσματος (setting spray/ powder). Σταθεροποιεί το μακιγιάζ,  εξασφαλίζοντάς του μεγάλη διάρκεια, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Το μακιγιάζ με αυτόν τον τρόπο παραμένει αναλλοίωτο όσο περνάει η ώρα, χωρίς να μουτζουρώνει, να «τρέχει» ή να ξεθωριάζει.

Κεντρική Φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP