BEAUTY TIPS

Τι μπορεί να συμβεί αν μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου

Μοιράζεσαι με τις φίλες σου ακόμα και τα καλλυντικά σου; Αν ναι έχεις σκεφτεί ποτέ ότι είναι κάτι παρόμοιο με τις δοκιμές που κάνεις στους πάγκους καλλυντικών; Γιατί στο λέω αυτό; Γιατί ενώ πολλές φορές διστάζεις και σιχαίνεσαι να δοκιμάσεις κραγιόν από τους πάγκους, αλλά αν η φίλη σου ζητήσει το κραγιόν σου της το δίνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αυτή είναι μία συνήθεια που πρέπει να κόψεις και δεν στο λέω από τσιγκουνιά ή μιζέρια. Απλούστατα, τα καλλυντικά μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια και συνεπώς να σου συμβούν πράγματα που δεν έχεις καν φανταστεί.

Ο υιός του απλού έρπητα είναι ένα από αυτά που μπορείς να πάθεις αν δανείζεις ή δανείζεσαι κραγιόν. Εμφανίζεται στα χείλη σαν φουσκάλα και προφανώς τα lipsticks, τα lip glosses ή τα lip balms είναι φορείς του υιού, ο οποίος είναι μεταδοτικός.

– Φυσικά μπορεί να κολλήσεις κάποια ασθένεια αν μοιράζεσαι το ίδιο applicator με τη φίλη σου για τα χείλη. Ειδικά αν το προϊόν που θα βάλεις είναι μέσα σε βαζάκι, τότε σκέψου πόσα βακτήρια μπορεί να υπάρχουν μέσα από τα δάχτυλά σου. Αν το δανείσεις λοιπόν, τότε όχι μόνο η φίλη σου θα πάρει τα μικρόβιά σου αλλά στο βαζάκι θα μαζευτούν και τα δικά της.

– Η επιπεφυκίτιδα είναι ίσως από τις πιο συχνές λοιμώξεις που μπορείς να πάθεις και μεταδίδεται μέσω των βρόμικων προϊόντων μακιγιάζ ματιών. Αν έχεις ευαισθησία στα μάτια, καλό είναι να αποφεύγεις να δίνεις το mascara, το μολύβι ή τις σκιές.

– Τα σφουγγαράκια ή τα πινέλα μακιγιάζ είναι σαφώς φορείς μικροβίων που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα σου ακόμα κι αν τα χρησιμοποιείς μόνο εσύ. Αν τα μοιράζεσαι κιόλας, οι πιθανότητες μόλυνσης είναι πολύ περισσότερες και καλό είναι να έχει η καθεμία τα δικά της εργαλεία μακιγιάζ.

– Εκτός από τα προϊόντα μακιγιάζ που δεν πρέπει να μοιράζεσαι ή αν το κάνεις να είσαι πολύ προσεκτική, μία ακόμα κατηγορία που πρέπει να κρατήσεις για τον εαυτό σου είναι αυτή της περιποίησης του σώματος και κυρίως των ποδιών. Ξυραφάκια, σφουγγάρια, σαπούνια που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα, λίμες κι άλλα τέτοια εργαλεία είναι ικανά να μεταδώσουν μικρόβια και μύκητες που σίγουρα δεν θα σου κάνουν καλό. Γι’ αυτό αν πρόκειται να δανείσεις το ψαλιδάκι για τα νύχια στην κολλητή σου καλό είναι να το καθαρίσεις με οινόπνευμα πριν και μετά τη χρήση.