BEAUTY

Small Acts of Love: Μικρές κινήσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη beauty ρουτίνα σου και στον πλανήτη

Πριν λίγο καιρό, από αυτή εδώ τη στήλη, διάβαζες για την άφιξη του Love Beauty and Planet στην Ελλάδα, του ολόφρεσκου brand ομορφιάς που σε προ(σ)καλεί να υιοθετήσεις μία ρουτίνα ομορφιάς και κατ΄επέκταση έναν τρόπο ζωής, γεμάτο αγάπη προς τον εαυτό σου και τον πλανήτη.

Γεμάτο πάθος, έμπνευση και μικρές πράξεις αγάπης, το brand αυτό ξεχωρίζει εμπνέοντας καθέναν από εμάς να γίνει η αλλαγή που θέλει να δει στη ζωή και το περιβάλλον, γίνοντας ο βασικός πρωταγωνιστής μικρών καθημερινών πράξεων αγάπης #smallactsoflove. Όλες οι σειρές που περιέχει έχουν υπέροχα προσεκτικά συλλεγμένα αρώματα και αποτελούνται από προϊόντα περιποίησης μαλλιών, σώματος, καθαρισμού και ενυδάτωσης προσώπου. Stay tuned γιατί η λίστα συνεχώς ανανεώνεται.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς ένα προϊόν ομορφιάς μπορεί να κάνει την αλλαγή στον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και τον πλανήτη σου, θα σου πω πως δέχτηκα το challenge, μπήκα στον κόσμο του Love Beauty and Planet και σου δείχνω- προτείνοντάς σου να υιοθετήσεις και εσύ- τις δικές μου Small Acts of Love.

Photo Credits: Αγγελική Καλαμάρα

– Κάνε τις μικρές μετακινήσεις μέσα στην πόλη με ποδήλατο

24 media

 

Μπορεί να μην συναγωνίζεται το αυτοκίνητο σε ταχύτητα, όμως σίγουρα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά τους ρύπους εκπομπής καυσαερίου. Κι αν αγαπάς και σέβεσαι το περιβάλλον, σίγουρα θα συμφωνείς πως το ποδήλατο είναι ο πιο fun και eco-friendly τρόπος να κάνεις τις μικρές μετακινήσεις σου μέσα στην πόλη και γιατί όχι και τα ψώνια σου.

24 media

Κι αν με ρωτάς, αυτό είναι το βασικό μου όχημα τα ΣΚ, όταν δεν βρέχει φυσικά.

24 media

 

– Διάλεξε τους σωστούς eco-friendly συμμάχους ομορφιάς aka brands και προϊόντα με πλήρως ανακυκλώσιμες συσκευασίες

24 media

 

Είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν στην ίδια πρόταση υπάρχουν οι λέξεις περιβάλλον και ομορφιά. Και αν αναλογιστείς πόσα προϊόντα που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα ομορφιάς σου, πετάς σε μηνιαία βάση- δεν αναφέρομαι μόνο στα καλλυντικά αλλά σε όλα τα είδη προσωπικής φροντίδας βλέπε σαμπουάν, conditioner κλπ- θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείς συμμάχους ομορφιάς aka brands και προϊόντα με πλήρως ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Αυτό ήταν από τα πρώτα πράγματα, οφείλω να ομολογήσω, που με έκαναν να ξεχωρίσω τη σειρά Love Beauty and Planet. Συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, όλα τα μπουκάλια του brand είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά, επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο όσο το δυνατόν λιγότερο τον πλανήτη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είναι 100% διαφανή, μιας και φτιάχνονται από ανακυκλωμένο πλαστικό.

– Δώσε βάση στη σύνθεση των προϊόντων που χρησιμοποιείς

24 media

 

Στην ίδια λογική, θα πρέπει να δίνεις μεγαλύτερη βάση στις συνθέσεις των προϊόντων που επιλέγεις. Να μην δοκιμάζονται ποτέ σε ζώα και να συλλέγονται από πιστοποιημένες βιώσιμες πηγές. Δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη της για το περιβάλλον, όλα τα προϊόντα της Love Beauty and Planet  είναι Cruelty Free και Vegan, με πιστοποίηση από τον οργανισμό PETA (people for the ethical treatment of animals) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Χορτοφάγων. Αυτό σημαίνει ότι δεν πραγματοποιούνται πειράματα σε ζώα και κανένα από τα προϊόντα δεν περιέχει ζωικά συστατικά και δεν έχει εκμεταλλευτεί ζώα κατά τη διαδικασία παραγωγής του.

Εξίσου σημαντικό είναι, πως  οι συνθέσεις αποτελούνται από φυσικά συστατικά σε ποσοστό 90% και πάνω, όπως το βούτυρο muru muru και οργανικά ελαία, όπως το οργανικό έλαιο καρύδας και το ylang ylang, όλα από πιστοποιημένες βιώσιμες πηγές, ενώ παράλληλα κάθε άρωμά δημιουργείται άπο κάποιο πολύτιμο αιθέριο έλαιο από διάφορα μέρη του κόσμου όπως η μιμόζα από το Μαρόκο ή τα βουλγαρικά ροδοπέταλα που είναι συλλεγμένα από βιολογικές καλλιέργειες δίκαιου εμπορίου με σεβασμό στη βιοποικιλότητα. Plus, οι συνθέσεις είναι βιοδιασπώμενες σε ποσοστό έως και 99%.

24 media

 

– Φτιάξε ατμόσφαιρα στο ντους

Μέσα στις σειρές που ξεχώρισα, είναι αυτή με το ροζ τριαντάφυλλο και το βούτυρο muru muru. Από την εντυπωσιακή κοιλάδα των ρόδων στη Βουλγαρία το ροζ τριαντάφυλλο μαζί με το οργανικό βούτυρο muru muru δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία, φροντίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα μαλλιά. Η σειρά περιποίησης μαλλιών περιλαμβάνει το σαμπουάν, το conditioner και τη μάσκα Blooming color, που χαρίζουν υγιή λάμψη και προστασία ιδιαίτερα στα βαμμένα μαλλιά, πλημμυρίζοντας το ντους με φρέσκες νότες τριαντάφυλλου.

24 media

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να κάνεις ένα ωραίο ζεστό ντους μετά από μια δύσκολη μέρα, με υπέροχα αρώματα στην πιο ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο μπάνιο σου.

24 media

 

Plus: Στη ίδια σειρά θα βρεις super προϊόντα και για το σώμα σου. Ένα απολαυστικά μυρωδάτο αφρόλουτο, το Bountiful Moisture με  βαθιές ενυδατικές ιδιότητες, ένα πλούσιο boby butter, το Delicious Glow και ένα scrub απολέπισης που θα αναδείξει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας σου, αφήνοντάς της τη φυσική φρεσκάδα του τριαντάφυλλου και τη ζουμερή φρεσκάδα των κόκκινων μούρων.

24 media

 

– Πες «οχι» στις πλαστικές σακούλες

24 media

 

Για την ιστορία, οι πλαστικές τσάντες – που να σου θυμίσω είναι κατασκευασμένες από παράγωγα πετρελαίου- απελευθερώνουν τοξικές ουσίες που επιδρούν στην υγεία μας και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφουν το θαλάσσιο οικοσύστημα. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, κάτι λιγότερο από 300.000 τόνους πλάστικά κολουμπούν στον παγκόσμιο ωκεανό, ενώ περίπου στου 10 εκατομμύρια τόνους προστίθενται κάθε χρόνο. Εσύ γιατί τις χρησιμοποιείς ακόμη, όταν μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητα σου μια super στιλάτη τσάντα με δίχτυ;

24 media

 

-Δώσε πνοή σε φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα

24 media

 

Λέμε «ναι» στην ανακύκλωση, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να δώσεις νέα πνοή- διάσταση σε φαινομενικά άχρηστα ή μισοτελειωμένα αντικείμενα στη beauty ρουτίνα σου, όπως για παράδειγμα να φτιάξεις τις δικές σου θήκες για πινέλα από τη συσκευασία του σαμπουάν σου που μόλις τελείωσε. Ok, σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν και οι συσκευασίες των προϊόντων που έχεις. Κι αν με ρωτάς, τα Love Beauty and Planet έχουν τέλειες συσκευασίες και εγώ ήδη έχω κάνει τις δικές μου DIY συνθέσεις στο μπουντουάρ μου.

-Πες «ναι» στο νερό με παγούρι

24

 

Στην ίδια λογική με την άσκοπη χρήση της πλαστικής σακούλας, κινείται και αυτή με το παγούρι, μιας και με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να επιβαρύνεις τον πλανήτη με περισσότερο πλαστικό. Και επειδή το νερό είναι πηγή ζωής και ευεξίας για κάθε ζωντανό οργανισμό, φρόντισε να έχεις μαζί σου πάντα ένα παγούρι που μπορείς να το γεμίζεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είναι ιδανική λύση για το γραφείο, τις μετακινήσεις σου με το ποδήλατο, τις εκδρομές, το τρέξιμο.

 

– Βάλε στη beauty ρουτίνα σου τις sheet masks

24 media

 

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά η Κυριακή είναι η μέρα που στο ημερολόγιό μου έχει οριστεί επισήμως ως η «mask day» της εβδομάδας. Είναι η μέρα που έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο- σε σχέση με τις καθημερινές- και ημέρα που δίνω στην επιδερμίδα μου και στα μαλλιά μου, το boost που χρειάζονται κάνοντας το απαραίτητο beaute με μάσκες ομορφιάς.

24 media

 

Από τις αγαπημένες μου επιλογές, οι sheet masks- aka υφασμάτινες μάσκες- και μέσα σε αυτές που δοκίμασα τελευταία και με ενθουσίασαν βάζω σίγουρα και τη Rapid Reset tea tree oil & vetiver face sheet mask από τη σειρά Love Beauty and Planet, που είναι εμπλουτισμένη με ένα μείγμα από αναζωογονητικό tea tree oil και vetiver. Αναζωογονεί την επιδερμίδα, αφήνοντάς την απαλή ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση των φθορών της από τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Ένας ακόμη λόγος για να τις αγαπήσεις, η βιοδιασπώμενη σύνθεσή της που την κάνει πιο φιλική προς το περιβάλλον.

24 media

 

Οι επιλογές πάρα πολλές, διάλεξε το δικό σου #smallactoflove aka μικρή πράξη αγάπης για εσένα και το περιβάλλον και ξεκίνα από σήμερα κιόλας! Τι λες;