BEAUTY

Το κόλπο με το lip balm που σίγουρα δεν έχεις ακούσει

Ο Φεβρουάριος, όπως και ο Νοέμβριος είναι οι πιο «fashion» μήνες του χρόνου κι αυτό γιατί κατά την διάρκειά τους πραγματοποιούνται οι Εβδομάδες Μόδας σε όλο τον κόσμο. Εκτός, όμως, από τις εντυπωσιακές δημιουργίες των σχεδιαστών και τα beauty looks των μοντέλων στα catwalks, ενδιαφέρον –κυρίως για τις beauty addicts- έχει και η backstage κάλυψη, γιατί εκεί είναι που αποκαλύπτονται τα μεγαλύτερα μυστικά των makeup artists. Ένα από αυτά είναι το τρικ με το lip balm του makeup artist, Thomas de Kluyve, στο πλαίσιο της NYFW και πιο συγκεκριμένα στο  backstage του show του Jason Wu.

Εκτός από τα χείλη, ο makeup artist, που επιμελήθηκε το μακιγιάζ των μοντέλων,  χρησιμοποίησε το κλασικό, διάφανο lip balm προκειμένου να δώσει ακόμη περισσότερη λάμψη στα πρόσωπά τους.

A post shared by Jason Wu (@jasonwu) on

 

Τι έκανε: Αντί να περάσει με το πινέλο το κλασικό highlighter σε μορφή πούδρας/σκόνης  κατευθείαν στα ζυγωματικά, έβαλε μία γενναιόδωρη ποσότητα από το lip balm (πιο συγκεκριμένα χρησιμοποίησε το Baby Lips της Maybelline στην απόχρωση «Quenched») στο χέρι του και στη συνέχεια πέρασε  τα δάχτυλά του πρώτα στο highlighter και μετά στο lip balm, δημιουργώντας στην ουσία ένα λαμπερό balm, το οποίο στο τέλος άπλωσε στα ψηλά σημεία του προσώπου και στα βλέφαρα των μοντέλων.

 

Κι αυτό γιατί, όπως είπε ο makeup artist, ο συνδυασμός balm και highlighter στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα πιο απαλό αποτέλεσμα. «Το highlighter σε μορφή πούδρας είναι τέλειο αλλά κάνει περισσότερο για τις red carpet εμφανίσεις. Αυτή η εκδοχή του, είναι πιο φρέσκια και πιο natural, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί μία γυναίκα να το χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση.»

Δεν ξέρω για εσένα, πάντως εγώ ενθουσιάστηκα.