BEAUTY

3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ, αν θέλεις να έχεις κατάλευκα δόντια

Μπορεί να σε αφοπλίσει, να σε κάνει να αλλάξεις διάθεση, να ομορφύνει την ημέρα σου, να δώσει θάρρος σε μία δύσκολη στιγμή, να σε γεμίσει αυτοπεποίθηση. Κι αν πιστεύεις πως για να αποκτήσεις ένα λαμπερό χαμόγελο (και κατ' επέκταση, κατάλευκα δόντια) πρέπει να σπαταλήσεις χρόνο και χρήμα, κάνεις λάθος. Για αρχή, μπορείς να ξεκινήσεις αποφεύγοντας μερικά πράγματα στην καθημερινή σου ρουτίνα. Γιατί, μην ξεχνάς, «τίποτα απ’ όσα φοράς δεν είναι πιο όμορφα από το χαμόγελό σου» όπως έχει πει και η Connie Stevens.

Σταμάτα την υπερπροσπάθεια (aka μη βουρτσίζεις πολύ σκληρά τα δόντια σου)

Σύμφωνα με έρευνες, το 20% των ανθρώπων βουρτσίζουν υπερβολικά συχνά τα δόντια τους. Όμως, το βούρτσισμα δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο και σωστή μέθοδο. Φρόντισε να μη βουρτσίζεις με δύναμη τα δόντια σου και να χρησιμοποιείς λευκαντικές οδοντόκρεμες που έχουν στη σύνθεσή τους μαγειρική σόδα, πυρίτιο για άμεσο και ορατά λευκότερο αποτέλεσμα, εξουδετέρωση των κίτρινων κηλίδων και δυσχρωμιών, χωρίς να διαβρώνεται το σμάλτο των δοντιών.

Frezyderm, Instant Whitening Blue Toothpaste Οδοντόκρεμα Άμεσης Λεύκανσης‎

Προσοχή στην οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιείς

Επίλεξε τη σωστή οδοντόβουρτσα για τα δόντια σου. Μία καλή οδοντόβουρτσα δεν είναι απαραίτητα μία σκληρή οδοντόβουρτσα. Το αντίθετο μάλιστα. Μπορεί να βλάψει τόσο τα ούλα σου, όσο και το σμάλτο των δοντιών σου. Αντ ‘αυτού, προμηθεύσου μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες ή μέτρια ακόμη και μία ηλεκτρική που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο λαμπερό και αστραφτερό χαμόγελο.

Philips, Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες

Απόφυγε τις nude, καφέ, πορτοκαλί αποχρώσεις κραγιόν

Κάνε τις σωστές επιλογές στο μακιγιάζ σου. Απόφυγε τις καφέ, nude, πορτοκαλί αποχρώσεις στα χείλη σου που θα κάνουν τα δόντια σου να δείχνουν πιο κίτρινα και βάφε τα χείλη σου με πιο έντονες, όπως μωβ, berry, σκούρο κόκκινο αναδεικνύουν ένα όμορφο, λαμπερό χαμόγελο.

 

Max Factor, Colour Elixir Matte, Velvet Matte Lipstick

Μην ξεχνάς, να κλείνεις ραντεβού στον οδοντίατρό σου για καθαρισμό και έλεγχο της στοματικής σου υγιεινής.