BEAUTY

3 tips για την περιποίηση της επιδερμίδας σου αυτή την εποχή

Ο καιρός αλλάζει και εκτός από την γκαρνταρόμπα μας, δεν θα πρέπει να αμελούμε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές  ή έστω να δίνουμε προσοχή σε ορισμένα σημεία στη beauty ρουτίνα μας. Μέσα στους μεγαλύτερους εφιάλτες, πόσο μάλλον αν έχεις ήδη ξηρή επιδερμίδα; Σίγουρα η αφυδάτωση. «Τι πρέπει να κάνω για να παραμέινει η επιδερμίδα μου ενυδατωμένη;» Η facialist της Chrissy Teigen, Rosie Huntington-Whiteley, Jessica Alba, και πολλών ακόμη διάσημων κυριών του Hollywood αποκαλύπτει τα δικά της tips.

– Πρόσθεσε ένα serum στην καθημερινή σου beauty ρουτίνα

«Αν έχεις πολύ ξηρή- αφυδατωμένη επιδερμίδα, μία πλούσια ενυδατική κρέμα είναι αυτή που χρειάζεσαι. Αν πάλι, έχεις λιπαρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, μία τέτοια κρέμα μπορεί να φράξει τους πόρους της επιδερμίδας σου» λέει η Shani  και συνεχίζει «Δεν είμαι fan των ελαίων προσώπου γι αυτό προτιμώ να κάνω layering με ένα serum με υαλουρονικό οξύ ή ένα gel με αλόη πριν απλώσω την ενυδατική. Πάντα πρέπει να θυμάσαι να απλώνεις τα προϊόντα από το πιο λεπτόρευστο στο πιο παχύρευστο, αφήνοντας το κάθε ένα να διεισδύσει βαθειά στην επιδερμίδα σου, πριν απλώσεις το επόμενο».

– Μην ξεχνάς την απολέπιση

«Μπορεί να πιστεύεις πως κάνοντας απολέπιση, αφυδατώνεις περισσότερο την επιδερμίδα σου, όμως, πρέπει να θυμάσαι πολύ καλά πως ποτέ δεν θα ενυδατωθείς σωστά και βαθιά αν στην ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας σου υπάρχουν νεκρά κύτταρα. Γι αυτό το λόγο βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις ένα scrub μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και πάντα πριν τη ενυδατική μάσκα να κάνεις απολέπιση.»

– Δώσε προσοχή στα σημεία

Όπως τονίζει η Shani, ιδιαίτερα αυτή τη μεταβατική  εποχή πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη έμφαση στα χείλη σου αλλά και στην περιοχή κάτω από τα μάτια σου, προκειμένου να μην αφυδατωθούν. Ένα balm και μία πολύ ενυδατική κρέμα ματιών είναι συτά που χρειάζεσαι.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/jessicaalba