ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Οι 6 καλύτερες κρέμες για σύσφιξη του λαιμού

Είναι ένα από τα σημεία του σώματός μας που αποκαλύπτει την πραγματική μας ηλικία και οι περισσότερες παραμελούμε. Για το πρώτο, δηλώνω- ελπίζω και εσύ- απλά συμβιβασμένη, για το δεύτερο, έρχομαι να σου υπενθυμίσω πως υπάρχει ζωή- επιδερμίδα και μετά το πηγούνι σου (αυτή είναι ο λαιμός σου) και έχει την ίδια- μη πω extra- ανάγκη περιποίησης και φροντίδας.

Διάβασε ακόμη: Τα 4 σημεία του σώματός σου που αποκαλύπτουν την πραγματική σου ηλικία

Μάλιστα, όπως σου έχω ξαναπεί, ο λαιμός, το ντεκολτέ και το περίγραμμα του προσώπου πλήττονται πρώτα από τις επιπτώσεις του χρόνου, πολύ περισσότερο την περίοδο της εμμηνόπαυσης, καθώς έχουν από τη φύση τους αυτή την προδιάθεση για διάφορους λόγους, όπως λιγότεροι σμηγματογόνοι αδένες, λιγότερη μυϊκή υποστήριξη, επιπτώσεις της βαρύτητας και συχνή έκθεση σε περιβαλλοντικές επιθέσεις. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πώς τα σημάδια γήρανσης, όπως η έλλειψη όγκου, λάμψης ή μείωση της ελαστικότητας και η χαλάρωση είναι πιο εμφανή σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πτυχώσεων και βαθιών ρυτίδων στο λαιμό, που προκαλούν προκαλούν πτώση του κάτω τμήματος του προσώπου, αλλά και πανάδων και καφέ κηλίδων από την άλλη πλευρά, στο ντεκολτέ.

Σε προλαβαίνω. Δεν χρειάζεται να είσαι στην εμμηνόπαυση, μόνο, για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς μία κρέμα για το λαιμό και το ντεκολτέ σου. Αρκεί να δουλεύεις κάθε μέρα στον υπολογιστή έχοντας κακή στάση σώματος, να κάθεσαι με τις ώρες σκυμμένη πάνω από το tablet ή το κινητό να είναι προέκταση του χεριού σου. Όλο αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται στην επιδερμίδα του λαιμού οριζόντιες μεγάλες πτυχώσεις- ρυτίδες, που πλέον έχουν όνομα aka Tech Neck. Για όλες αυτές τις ρυτίδες που ήδη έχουν σχηματιστεί αλλά και για τις επόμενες- γιατί δύσκολη η απεξάρτηση από το κινητό αγαπημένη- οι παρακάτω κρέμες.

Vichy Neovadiol Phytosculpt

 

Με υφή balm- ιδανική για μασάζ-  δρα στοχευμένα απευθείας στους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν το λαιμό, ντεκολτέ και το περίγραμμα του προσώπου κατά την εμμηνόπαυση, περιέχοντας επιλεγμένα δερματολογικά ενεργά συστατικά όπως η φυτοστερόλη (aka ένα φυτικό εκχύλισμα φύλλων φτέρης) που επανασμιλεύει την επιδερμίδα και ένα σύμπλοκο αναπλήρωσης με υαλουρονικό οξύ που μειώνει τα ορατά συμπτώματα της απώλειας πυκνότητας της επιδερμίδας  και βελτιώνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της. Μάλιστα, σύμφωνα με κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 48 γυναίκες για 8 εβδομάδες υπό δερματολογικό έλεγχο, παρατηρήθηκε λιγότερη χαλάρωση του λαιμού κατά 25% και λιγότερη πτώση του κάτω τμήματος του προσώπου.

Frezyderm Neck Contour Cream Frezyderm Face Tightener Cream Booster

 

Η ενισχυμένη σύνθεσή της προσφέρει αντιγηραντική, αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική δράση, τονώνει την μικροκυκλοφορία και αυξάνει το σφρίγος της επιδερμίδας. Το περίγραμμα επαναπροσδιορίζεται, το διπλοσάγονο μειώνεται, επαναφέρεται το οβάλ του προσώπου και ο λαιμός είναι πιο ελαστικός και πιο νεανικός. Plus: Έχει λεπτόρρευστη και δροσερή υφή που απορροφάται άμεσα, ενώ κάλλιστα μπορείς να το συνδυάσεις με το Face Tightener Cream Bοοster της Frezyderm που εμπλουτίζει με πεπτίδια και αντιοξειδωτικά ενεργά την καθημερινή κρέμα, ενισχύει το δίκτυο των δομικών πρωτεϊνών και τη δερματική πυκνότητα, και αντιμετωπίζει τη χαλάρωση που οφείλεται σε βιολογική γήρανση.

L’ Oreal Paris Revitalift πρόσωπο, περίγραμμα, λαιμός

 

Ειδικά σχεδιασμένη για το πρόσωπο & τον λαιμό,  είναι εμπλουτισμένη με Vitafibrine και Προρετινόλη A, ενώ έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε Ελαστίνη σε σχέση με την Κρέμα Ημέρας. Δρα κατά της χαλάρωσης, βοηθώντας την επιδερμίδα να ανακτήσει τη σφριγηλότητά της. Αποτέλεσμα; Οι ρυτίδες απαλύνονται και η επιδερμίδα φαίνεται πιο σφριγηλή.

Estee Lauder Resilience Multi-Effect Tri-Peptide Face And Neck Creme με SPF 15

 

Έντονα θρεπτική κρέμα αποκαλύπτει μια νεανική εμφάνιση με μία πιο λαμπερή, σφριγηλή και με ελαστικότητα επιδερμίδα – περισσότερο ανθεκτική.
Περιέχει το προηγμένο σύμπλεγμα Tri-Peptide, που όπως αποδείχθηκε σε εργαστηριακές δοκιμές, ενισχύει σημαντικά την παραγωγή του κολλαγόνου. Με SPF 15 και αντιοξειδωτικά, αποτρέπει τη χαλάρωση και διατηρεί τη φυσική σφριγήλοτητα και τόνωση της επιδερμίδας, ενυδατώνοντάς την παράλληλα.

Κορρές Μαύρη Πεύκη 3D Gel Σμίλευσης Λαιμού- Ντεκολτέ

 

Με ανάλαφρη υφή που απορροφάται άμεσα, το νέο ενισχυμένο gel πεπτιδίων για τη σμίλευση λαιμού-ντεκολτέ της συλλογής Μαύρη Πεύκη 3D ενισχύει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα σε λαιμό και ντεκολτέ, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων του λαιμού και των κάθετων γραμμών του ντεκολτέ και προσφέρει λεία, σφριγηλή και απαλή επιδερμίδα,«μεταφέροντας» την αποδεδειγμένη δράση ολικής σύσφιξης, 3D ανόρθωσης και lifting της σειράς στα πιο γοητευτικά σημεία που συχνά μένουν εκτός beauty ritual, παρόλο που είναι τα πρώτα που θυμίζουν το πέρασμα του χρόνου.

Neostrata Skin Active Triple Firming Neck Cream

 

Ειδικά σχεδιασμένη για να μειώνει τα  ορατά σημεία γήρανσης, κάνει το δέρμα πιο σφιχτό, πιο ανορθωμένο και ορατά πιο νεανικό στις δύσκολες περιοχές του λαιμού και του ντεκολτέ. Τα Αμινοξέα που περιέχει, βοηθούν στη διέγερση της παραγωγής προ-κολλαγόνου στις βαθιές στιβάδες του δέρματος, ενώ το NeoCitriate συμβάλλει στην παραγωγή νέου κολλαγόνου και η NeoGlucosamine χτίζει τη δομή του δέρματος  που περιβάλλει το κολλαγόνο. Αυτά τα τρία αποτελεσματικά συστατικά τελευταίας γενιάς συν-εργάζονται μεταξύ τους κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό, χτίζοντας όγκο και προσφέροντας σύσφιξη στο χαλαρό δέρμα.