BEAUTY

Οι δύο χρυσοί κανόνες ομορφιάς που καμία beauty editor δεν ξεχνά

Πιστή στην Κορεάτικη ρουτίνα περιποίησης με τα 10 βήματα ή οπαδός του skip-care trend, που θέλει να κρατήσουμε μόνο τα βασικά στην περιποίηση της επιδερμίδας μας; Καθαρισμός με νεράκι micellaire ή γαλάκτωμα; Όποια και να είναι τα skincare trends, όσα νέα προϊόντα και καλλυντικά κι αν περνούν καθημερινά από τα χέρια μίας beauty editor - και πίστεψέ με περνούν δεκάδες-  εκείνη μένει πιστή σε συγκεκριμένους κανόνες στη βραδινή της ρουτίνα. Πάτα play στο βίντεο και θα καταλάβεις.

 

-Καθαρισμός, my love

Αν ένα κανόνα τηρούν- και μπορώ να στο υπογράψω- με θρησκευτική ευλάβεια οι απανταχού beauty editors είναι το βήμα του καθαρισμού. Για την ακρίβεια, δεν συγχωρούν στον εαυτό τους να κοιμηθούν έχοντας στην επιδερμίδα του πρόσώπου τους, στρώσεις από μακιγιάζ, σκόνη, ρύπους και σμήγμα που φράζουν τους πόρους. Πίστεψέ με, ό,τι ώρα και να είναι, όση κούραση κι αν υπάρχει στην ατμόσφαιρα, πάντοτε θα υπάρχουν αυτά τα λεπτά- που με την εξάσκηση γίνονται κάθε φορά ακόμη λιγότερα- για την ιεροτελεστεία του καθαρισμού. Κι αυτό, γιατί ξέρουν πολύ καλά, πως ο καθαρισμός είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να διατηρήσουν σε βάθος χρόνου λαμπερή και αψεγάδιαστη την επιδερμίδα τους.

 

Από τα αγαπημένα προϊόντα για τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου μου, τα νεράκια ντεμακιγιάζ micellaire, όπως το Micellaire Water Ultra της La Roche Posay που καθαρίζει το δέρμα, αφαιρεί το μακιγιάζ, το σμήγμα και τους ρύπους αφήνοντας την επιδερμίδα μου απαλή, χωρίς ερεθισμούς και με μια αίσθηση φρεσκάδας.

-Περιποίηση, η μισή αρχοντιά

Για τις beauty editors, η skincare ρουτίνα δεν σου κρύβω είναι η μισή αρχοντιά ή αλλιώς θέμα επιβίωσης (#υπερβάλλω). Αυτό που θέλω να πω είναι, πως επενδύουν αρκετό χρόνο και χρήματα προκειμένου να καταλήξουν σε αυτά τα προϊόντα που είναι ιδανικά για τις ανάγκες της επιδερμίδας τους. Και όπως καταλαβαίνεις, αυτή η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα. Προσωπικά, εμπιστεύομαι προϊόντα που θα βρω στο φαρμακείο και ξέρω πως ανταποκρίνονται στις ανάγκες της δικής μου επιδερμίδας. Έτσι, μετά τον καθαρισμό δεν ξεχνώ να εφαρμόσω τον ορό και την κρέμα με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Β5 από τη σειρά Hyalu B5της La Roche Posay, το ιδανικό combo που «γεμίζει» και επανορθώνει την επιδερμίδα. Ξεκινώ με το Hyalu B5 Serum που απλώνεται εύκολα και δρα κατά των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών, της χαλάρωσης και της  θαμπής και κουρασμένης όψης. Έχει πολύ δροσερή, αναζωογονητική υφή gel ενυδατώνει βαθιά και ενεργοποιεί την κυτταρική ανάπλαση, χάρη στη μοναδική σύνθεσή του, με υψηλή περιεκτικότητα σε δύο είδη Υαλουρονικού Οξέος, Βιταμίνη B5 και Madecassoside.

 

Συνεχίζω, απλώνοντας την αναζωογονητική Hyalu B5 Care σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ με ανοδικές πάντα κινήσεις. Ενυδατώνει βαθιά και εντατικά την επιδερμίδα, η οποία αμέσως δείχνει να ανακτά τη λάμψη και τη σφριγηλότητά της.

Last but not least, δεν ξεχνώ ποτέ την περιοχή των ματιών. Για την ακρίβεια χρησιμοποιώ κρέμα ματιών με την ίδια συχνότητα που πίνω καφέ (aka καθημερινά). Κι αυτό γιατί, ξέρω πως η επιδερμίδα γύρω και κάτω από τα μάτια είναι 4 φορές πιο λεπτή από ότι στο υπόλοιπο σώμα, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα πρώτα σημεία όπου εμφανίζονται λεπτές γραμμές, με αποτέλεσμα πολλές φορές τα μάτια μας να φαίνονται άτονα και κουρασμένα, ακόμα κι αν κοιμόμαστε καλά. Αυτό που κάνω είναι να απλώνω με ταμποναριστές κινήσεις την Hyalu B5 EYES, την πρώτη δερματολογική, αντιγηραντική φροντίδα που επανορθώνει και «γεμίζει» το ευαίσθητο περίγραμμα των ματιών. Αποτέλεσμα; Πιο ξεκούραστη όψη, ορατή μειώση των λεπτών γραμμών, σύσφιξη και μεγαλύτερη ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Γιατί τι καλύτερο από το να κοιμάσαι και η επιδερμίδα σου να αναπλάθεται!