ΜΑΛΛΙΑ

3 λόγοι που προκαλούν ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής τον χειμώνα

Imaxtree Imaxtree

Η ξηροδερμία είναι από τα πιο συχνά φαινόμενα τώρα το χειμώνα. Το κρύο είναι έντονο και δεν είναι μόνο η επιδερμίδα του προσώπου μας ή των χεριών μας  που υποφέρει και έχει ανάγκη να ενυδατωθεί, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής μας, στα μαλλιά.

Κι αν έχεις ήδη έντονη φαγούρα, κοκκινίλες, ξηρότητα, εμφανίζοντας τα λευκά σημάδια- νιφάδες που μοιάζουν με πιτυρίδα στις ρίζες των μαλλιών σου, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τους παρακάτω τρεις λόγους που ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα.

Οι συνθήκες του περιβάλλοντος

Ο μεγαλύτερος παράγοντας που επηρεάζει το τριχωτό της κεφαλής δεν είναι άλλος από την υγρασία. Ιδιαίτερα τώρα το Χειμώνα, ο αέρας είναι αρκετά ξηρός με αποτέλεσμα να αφαιρεί την υγρασία και εκτός από την επιδερμίδα του προσώπου μας, να αφυδατώνεται και το τριχωτό της κεφαλής μας, δημιουργώντας μας έντονο το αίσθημα φαγούρας και κνησμού.

Το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό

Το έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Μπορεί το ζεστό μπάνιο να μας χαλαρώνει, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, όμως, ταυτόχρονα μπορεί να ερεθίσει και να αφυδατώσει την επιδερμίδα μας απομακρύνοντας τα φυσικά προστατευτικά έλαια. Παράλληλα, το λούσιμο με ζεστό νερό αφήνει ανοιχτά τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας συνεχώς να φριζάρουν. Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό

Η ανεπαρκής ενυδάτωση

Όπου ενυδάτωση σε αυτή την περίπτωση σημείωσε τόσο την τακτική χρήση των κατάλληλων προϊόντων με ενυδατικά και καθόλου «σκληρά» συστατικά, όσο και  την κατανάλωση οκτώ περίπου ποτηριών νερού την ημέρα, που τώρα το χειμώνα συχνά ξεχνάμε.