ΞΥΡΙΣΜΑ

5 tips για να σταματήσεις να κόβεσαι όταν ξυρίζεις τα πόδια σου

Το ξύρισμα δεν είναι εφαρμοσμένα μαθηματικά ή κβαντική μηχανική. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ξυραφάκι και ένα αφρός/κρέμα. Σωστά; Παρ' όλα αυτά κόβεσαι- κοβόμαστε. Άρα κάτι κάνεις- κάνουμε λάθος και πρέπει να διορθωθεί. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά πολύτιμα tips που σίγουρα θα βοηθήσουν.

 

> Κάνε ντους πριν πιάσεις το ξυραφάκι στα χέρια σου και ξεκινήσεις το ξύρισμα. Το χλιαρό νερό ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας και μαλακώνει τις τρίχες με αποτέλεσμα το ξύρισμα να γίνεται λιγότερο επώδυνο και να έχεις λιγότερες πιθανότητες να κοπείς. Κοινώς άσε το ξύρισμα για το τέλος του μπάνιου σου.

> Μην χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι για πολύ καιρό. Όπως τα πινέλα, τα σφουγγαράκια και γενικότερα τα εργαλεία του μακιγιάζ σου, έτσι και το ξυραφάκι σου – για την ακρίβεια οι λεπίδες του- χρειάζονται συχνή αντικατάσταση, αν θέλεις να πετύχεις ένα βαθύ και γρήγορο ξύρισμα, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς. Επίσης, όσο περισσότερο καιρό χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι χωρίς να το αλλάξεις, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναπτυχθούν βακτήρια στις λεπίδες και να μεταφερθούν στην επιδερμίδα των ποδιών σου.

> Μην τσιγκουνεύεσαι την κρέμα/ αφρό/ gel ξυρίσματος. Άπλωσε μία γενναιόδωρη ποσότητα στα πόδια σου και άσε τις λεπίδες να γλιστρήσουν πάνω τους. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις κάθε κόψιμο.

> Δώσε βάση στον τρόπο που ξυρίζεσαι. Το μυστικό για να κρατήσεις μακριά κοκκινίλες και ερεθισμούς κρύβεται στο να ξυρίζεσαι προς την κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες.

>Τέλος, μην ξεχνάς την ενυδάτωση. Να εφαρμόζεις πάντα μία ενυδατική κρέμα που θα κλείσει τους πόρους, θα ενυδατώσει και θα φροντίσει την επιδερμίδα σου, όπως της αξίζει.