ΚΡΑΓΙΟΝ

National Lipstick Day: Τα κορίτσια του Ladylike σου δείχνουν τα αγαπημένα τους κραγιόν

Πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε. Στο έχω πει πολλές φορές  κι αυτό το θέμα είναι μία μικρή απόδειξη. Γιατί σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Κραγιόν, γιατί αγαπάμε τα κραγιόν, γιατί τα θεωρούμε σωτήρια -ειδικά στις περιπτώσεις που είμαστε τελείως άβαφες και θέλουμε να δώσουμε λίγο χρώμα στο look μας #βρεαδερφε, γιατί όλες έχουμε από ένα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στο νεσεσέρ μας. Κάπως έτσι, είπαμε να γιορτάσουμε την Ημέρα, δείχνοντάς σου τα κραγιόν που φοράμε σήμερα στα χείλη μας. Βγήκαμε από το γραφείο, πήραμε τα κινητά και τα κραγιόν μας ανά χείρας και ιδού το αποτέλεσμα.

Δήμητρα

«Η σχέση μου με τα κραγιόν είναι μία σχέση έρωτα. Παρόλο που παλιότερα δεν τα προτιμούσα και αρκούμουν στο να ενυδατώνω τα χείλη μου με lip balms με χρώμα, πλέον ειλικρινά δεν φεύγω από το σπίτι αν δεν εφαρμόσω ένα από τα αγαπημένα μου κραγιόν. Σχέση έρωτα, λοιπόν, είναι όταν δεν μπορείς να αποχωριστείς κάτι. Σωστά; Για εμένα κραγιόν και matte πηγαίνουν μαζί. Επιλέγω matte υφή σε όποιο χρώμα κι αν φορέσω. Μπορντό, κόκκινο της φωτιάς, μοβ σκούρο, nude είναι μερικές από τις πιο αγαπημένες μου αποχρώσεις. Τις περισσότερες, βέβαια, ημέρες της εβδομάδας θα με πετύχεις με αυτό το Bobbi Brown liquid lip, σε matte υφή. Το χρώμα του δεν μπορώ να το ορίσω ακριβώς (ίσως για αυτό μου αρέσει και τόσο πολύ). Είναι κάτι μεταξύ σκούρου nude και σάπιου μήλου. Αν σου αρέσει, κράτα το όνομά του: Double Bare. Με έχει βγάλει πραγματικά ασπροπρόσωπη.»

Δέσποινα

«Γενικά, μου αρέσουν τα κραγιόν και περισσότερο τα lip gloss, ειδικά, δεν βάφομαι κάθε μέρα. Αγαπώ από τις nude, ροζ μέχρι και πιο έντονες μωβ, φούξια αποχρώσεις, ενώ στη blacklist μου είναι ξεκάθαρα πρώτο το κόκκινο κραγιον. Για την ακρίβεια δεν θα με δεις ποτέ να το φοράω. Κατά τα άλλα, στο μπουντουάρ μου θα βρεις από ματ μέχρι και πιο shimmery υφές τις οποίες κάθε φορά επιλέγω ανάλογα με τη διάθεσή μου. Σήμερα στο γραφείο φοράω το lip gloss της Nars που πήρα από τα Sephora στην απόχρωση Fever Beat.»

Λία

«Η σχέση μου με το κραγιόν ήταν ανύπαρκτη μέχρι πριν από 4 χρόνια. Πρέπει να ήταν το μοναδικό προϊόν που δεν ήθελα να βάλω πάνω μου, μου φαινόταν κάτι τελείως ξένο (εντάξει, γενικά δεν είμαι άνθρωπος που απολαμβάνει να κάνει έντονο μακιγιάζ -να φταίει ο Αιγόκερως λες;). Όπως αποδείχτηκε μετά από την απαραίτητη προτροπή/ επιμονή της κολλητής μου, αυτό συνέβαινε γιατί δεν είχα δοκιμάσει τις κατάλληλες αποχρώσεις. Λάτρεψα τα σκούρα κραγιόν και τα χρησιμοποιώ ακόμα και το καλοκαίρι γιατί “oh well” αυτά μου αρέσουν και αυτά κάνουν το no make up look μου, make up look. Εδώ με βλέπεις να φοράω ένα από τα αγαπημένα μου κραγιόν τελευταία.»  Η Λία φοράει το cream lip stain από Sephora Collection στην απόχρωση #16.
 

Κλέλια

«Αν και βαριέμαι φρικτά τη διαδικασία του μακιγιάζ, το κραγιόν είναι το μόνο καλλυντικό που υπάρχει σε τεράστια χρωματική ποικιλία στο νεσεσέρ μου. Από το πιο γήινο, μέχρι το κόκκινο της φωτιάς, λατρεύω και τα ματ και τα glossy κραγιόν. Πολύ συχνά τολμώ τις σκούρες αποχρώσεις, όπως αυτό γιατί μου αρέσει η αντίθεση που κάνει με τη λευκή επιδερμίδα κι ας με κοιτάζουν περίεργα! Από τα αγαπημένα μου, το Always On Liquid Lipstick της Smashbox στην απόχρωση Ultra Violet.»

Κέλλυ

 

«Νομίζω ότι από τη στιγμή που είδα την Marylin Monroe και το “true” κόκκινο κραγιόν που συνήθιζε να φοράει στα χείλη, αγάπησα αυτό το χρώμα κραγιόν. Δεν ήταν μέχρι και πριν μερικά χρόνια που στην προσπάθεια μου να βρω το τέλειο “true red” χρώμα κραγιόν, «έπεσα» πάνω στη Retro Matte σειρά της MAC Οι δυο αγαπημένες μου λέξεις μαζί (ρετρό και ματ κραγιόν) και η απόλυτη πορτοκαλοκόκκινη απόχρωση κραγιόν. Ταιριάζει τέλεια στην λευκή επιδερμίδα μου και νομίζω ότι αυτός είναι βασικός λόγος που αγαπώ αυτό το κραγιόν τόσο πολύ. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Μετά «έκλεισα» σαν γυναίκα. Στην επιλογή των κραγιόν μου τουλάχιστον.»  
 

Βιβή

 

Δεν το κρύβω, είμαι lipstick addict (ελληνιστί «κολλημένη» με τα κραγιόν) και όπως καταλαβαίνεις ανήκω σε αυτή την κατηγορία γυναικών που έχουν από δύο- τρία κραγιόν σε κάθε τσάντα και φυσικά, δε διστάζουν, όταν η περίσταση και η διάθεση το απαιτεί, να κάνουν το απαραίτητο mixing από διάφορες αποχρώσεις κραγιόν στα χείλη τους. Αυτός είναι και ο λόγος που αν με ρωτήσεις πόσα κραγιόν έχω, δεν ξέρω να σου απαντήσω συγκεκριμένο αριθμό. Αγαπώ όλες τις υφές (από τις ματ μέχρι και αυτές που είναι εμπνευσμένες από τη ντισκομπάλα) και όλες τις αποχρώσεις. Challenge me!»

Κι αν είσαι κι εσύ lipstick addict, με αφορμή τη #NationalLipstickDay, μη χάσεις τις παρακάτω ευκαιρίες από τα αγαπημένα σου beauty brands:

Στα καταστήματα καλλυντικών MAC με κάθε αγορά από 35€ μπορείς να πάρεις δώρο ένα full size lipstick, ενώ στα καταστήματα Bobbi Brown μπορείς να πάρεις δώρο 1 full size Luxe Liquid Lipstick με αγορές από 40€.