ΚΟΥΡΕΜΑ

Η Ελένη Ψυχούλη κι άλλες 13 διάσημες που τόλμησαν μία δραστική αλλαγή στα μαλλιά τους

Η Agyness Deyn το 2008 τάραξε την κομμωτική, όταν έκανε μόδα το κοντό ξανθό μαλλί με το μαύρο φρύδι. Ή ακόμα καλύτερα ξαναέφερε στη μόδα, γιατί όπως είπε σε συνέντευξή της και η Ελένη Ψυχούλη, αυτό το λουκ είναι πολύ 80s και θυμίζει τη Madonna και την Αnnie Lennox -αν και εχτές έκανε και δεύτερη απανωτή αλλαγή βάφοντάς τα μαλλιά της γκρι. . Η μόδα φυσικά επαναλαμβάνεται, γι αυτό και από τα 80s κι άλλες γυναίκες έχουν κάνει τη μεγάλη αλλαγή, ενώ τα 80s δεν ήταν καν η πρώτη περίοδος που η αυτή η κουπ είχε λανσαριστεί. Ας μην το πάμε όμως ως τη Μia Farrow ή την Twiggy γιατί θα μπερδευτούμε. Ας καθίσουμε αναπαυτικά στα 2000s.

Η Agyness Deyn το 2008 τάραξε την κομμωτική, όταν έκανε μόδα το κοντό ξανθό μαλλί με το μαύρο φρύδι. Ή ακόμα καλύτερα ξαναέφερε στη μόδα, γιατί όπως είπε σε συνέντευξή της και η Ελένη Ψυχούλη, αυτό το λουκ είναι πολύ 80s και θυμίζει τη Madonna και την Αnnie Lennox -αν και εχτές έκανε και δεύτερη, απανωτή αλλαγή βάφοντάς τα μαλλιά της γκρι. Η μόδα φυσικά επαναλαμβάνεται, γι αυτό και από τα 80s κι άλλες γυναίκες έχουν κάνει τη μεγάλη αλλαγή, ενώ τα 80s δεν ήταν καν η πρώτη περίοδος που η αυτή η κουπ είχε λανσαριστεί. Ας μην το πάμε όμως ως τη Μia Farrow ή την Twiggy γιατί θα μπερδευτούμε. Ας καθίσουμε αναπαυτικά στα 2000s.

Θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις από τον Πάνο Καλλίτση

Άννα Μαρία Λογοθέτη

Η πρώτη Ελληνίδα που τόλμησε να αλλάξει εντελώς την εμφανισή της (και το θυμάμαι) είναι πιθανότατα η Άννα Μαρία Λογοθέτη. Η Άννα Μαρία στις αρχές των 00s θέλησε να ξεφύγει από την bombsell ξανθιά περσόνα, που την ακολουθούσε στα σίριαλ και τις εκπομπές των 90s. Έφυγε από την τηλεόραση, έκοψε το πλούσιό της μαλλί, το βαψε μαύρο (και κατά καιρούς και κόκκινο και ξανθό) και το κράτησε έτσι για μια δεκαετία δείχνοντας πόσο δεν το μετάνιωσε ποτέ. Τελευταία λανσάρει το μαύρο καρέ και έχει αρχίσει να επανεμφανίζεται κάνοντας γκεστ σε 90s πάρτι.

 

Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεονώρα είναι ακόμα μία από τις σταρ της λίστας που αποχωρίστηκαν το πλούσιο μαλλί τους. Για χρόνια διατηρούσε πολύ κοντό, ξανθό μαλλί με κάποιες πορτοκαλί εκλάμψεις. Για την Ελεονώρα -σε αντίθεση με άλλες σταρς της λίστας- κανείς δεν βγήκε να πει αρνητικό λόγο για την κουπ, αφού πάντα έδειχνε πως έχει ένα πιο edgy στιλ και προσωπικότητα.

Ιωάννα Παππά

NDP Photo Agency

Κάπου στα βάθη του χρόνου είναι θαμμένο και εκείνο το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που η Ιωάννα Παππά έκοψε κοντά και έβαψε πορτοκαλί τα μαλλιά της. Οι μόνες φωτογραφίες που το αποδεικνύουν στα αρχεία του NDP Photo Agency είναι από το Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2010, πράγμα που αν είχαμε 2019 -που είναι της μόδας οι περούκες- θα πιστεύαμε ότι ήταν απλά μια περούκα. Και όμως, η Ιωάννα Παππά το τόλμησε και καλά έκανε, γιατί είναι ωραίο να δοκιμάζεις πράγματα, και το μετάνιωσε, όπως φάνηκε, αμέσως, που και πάλι καλά έκανε, γιατί μικρό ήταν το κακό, ένα εξάμηνο δηλαδή φορώντας σκουφιά και αποφεύγοντας τα φλας.

Κατερίνα Καραβάτου

H Kατερίνα Καραβάτου λάνσαρε την κοντή, μελαχρινή κουπ της το 2012. Ήταν η μοναδική σεζόν που απείχε από την τηλεόραση, ενώ μόλις είχε γεννήσει και την κόρη της Αέλια. Όπως είχε πει στον Πέτρο Κωστόπουλο, είχε σκεφτεί την αλλαγή στο μαλλί ένα χρόνο πριν, που συμμετείχε σε ένα σκετσάκι των ‘Δέστε τους’. Η ίδια δεν θα είχε μετανιώσει την αλλαγή, αν δεν άκουγε τόσα αρνητικά σχόλια από τα μεσημεριανά της εποχής. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην τηλεόραση και στο ξανθό καρέ.

Κατερίνα Καμπανέλλη

 H Κατερίνα Καμπανέλλη είχε γίνει γνωστή από το The Voice το 2015, και ειδικά από την ερμηνεία της στην ‘Τριανταφυλλένη’. Ένα χρόνο μετά ξύρισε εντελώς τα μαλλιά της, γιατί όπως είπε ήθελε να απελευθερωθεί από το πόσο πολύ την ένοιαζε το πως θα είναι τα μαλλιά της.

Δες ακόμη: Πόσες φορές το χρόνο πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου, αν θέλεις να παραμένουν υγιή και λαμπερά

Miley Cyrus

MileyΚανείς δεν έχει σοκάρει τόσο την παγκόσμια ποπ κουλτούρα όσο η αλλαγή της “πριγκίπισσας” της Disney Miley Cyrus το 2012. Eντάξει, το παίρνω πίσω. Η πιο σοκαριστική αλλαγή ήταν στα μαλλιά της πριγκίπισσας της ποπ Britney το 2007, εκείνο όμως αποδόθηκε περισσότερο στο ότι ήταν μια παρορμητική απόφαση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών σε μια φάση, που η Britney δεν ήταν καλά ψυχολογικά, γι’ αυτό και δεν το συμπεριλαμβάνουμε μόνο του στη λίστα μας. Η Miley από την άλλη, το έκανε εντελώς συνειδητά και μάλιστα δήλωσε κατευθείαν ότι επιτέλους νιώθει πιο πολύ ο εαυτός της από ποτέ.

Kaley Cuoco

Η Kaley Cuoco είναι σίγουρα μία από τις περιπτώσεις που σόκαραν όταν έκοψε αλά γκαρσόν το μαλλί της από το ξανθό μακρύ σέρφερ μαλλί που είχε μια ζωή. Στην αρχή όλοι σκέφτηκαν ότι το έκανε για τον ρόλο της στο ‘Big Bang Theory’, όμως όπως είπε η ίδια ήταν κάτι που ήθελε να κάνει για χρόνια και με το που τελείωσαν τα γυρίσματα της σεζόν πήγε και είπε στο κομμωτήριο “θέλω το ντετζένερες”. Ήταν μάλιστα πρόθυμη να βάλει εξτένσιον για την επόμενη σεζόν της σειράς, αλλά οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να γράψουν το κούρεμα και για τον ρόλο.

Scarlett Johansson

Η Scarlett από το 2014 και μετά δοκίμασε διάφορα βαριέσιον του κοντού μαλλιού και σε καστανό και σε ξανθό και σε ξυρισμένο γύρω γύρω. Τελευταία έχει επιστρέψει στο καρέ.

Halsey

Η Halsey έγινε τα τελευταία χρόνια γνωστή στο ευρύτερο κοινό, το 2015 όμως ήταν από τις πρώτες που λάνσαρε την ξυρισμένη κουπ. Αυτό το έκανε επειδή βαρέθηκε να είναι γνωστή ως “η κοπέλα με το μπλε μαλλί” και δεν ήθελε πια να γίνεται περισσότερος λόγος για τα μαλλιά της από ότι για εκείνη. Aπό τότε ξαναέκανε πολλά κουρέματα και χρώματα στο μαλλί και τα ξαναξύρισε, σίγουρα όμως κανείς δεν την συζητά πια μόνο για το μαλλί της.

Διάβασε ακόμα: Τα 7 καρέ που θα λάτρευε κάθε Γαλλίδα

Cara Delevingne

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Thank you @mtv for last night hair by @mararoszak make up by @mollyrstern styling by @robzangardi @marielwashere

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cara Delevingne (@caradelevingne) στις

Η Cara Delevingne θέλησε από μόνη της να ξυρίσει τα μαλλιά της το 2017, όταν πήρε τον ρόλο στην ταινία ‘Life in a Year’, όπου έπαιξε μία καρκινοπαθή, παρόλο που οι μάνατζέρ της την απέτρεψαν από το να το κάνει. Κράτησε το λουκ για αρκετό καιρό και ήταν μία από τους λόγους που το ξυρισμένο κεφάλι έγινε της μόδας τα τελευταία χρόνια.

Kristen Stewart

Την ίδια περίοδο με την Cara ξύρισε το μαλλί και η Kristen και πάλι το έκανε για ρόλο, τον βασικό στην ταινία ‘Underwater’. Όπως είπε βέβαια, πάντα ήθελε να το κάνει και η ταινία ήταν μια δικαιολογία.

Katy Perry

Κάτι είχε συμβεί εκείνη την Άνοιξη του 2017 (η δικαίωση της Britney θα λέγαμε) αφού και η Katy Perry έκοψε τη signature κόμη της. Ζήτησε μάλιστα σαν την Cuoco το “ντετζένερες” μαλλί, για να το σώσει από τα χρόνια στο ντεκαπάζ. Της άρεσε όμως το αποτέλεσμα και το κράτησε μέχρι και τη φετινή Άνοιξη. Τον τελευταίο καιρό λανσάρει και εκείνη τις περούκες, στον δρόμο που χάραξαν οι Καρντάσιαν.

Zoë Kravitz

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Oh shit: part 2 #newhair #whodis? @majormoonn @nikkinelms

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) στις

Απολύτως κανέναν δεν σόκαρε η Zoë, όταν έκοψε κοντό και έβαψε πλατινέ το μαλλί της την Άνοιξη του 2017. Και είχαμε να σοκαριστούμε με τις υπόλοιπες σταρς, και στο στιλ της ταίριαζε σε σχέση με τις άλλες. Επιπλέον, επειδή κάνει συχνά κοτσιδάκια, εναλλάσσει το κοντό με το μακρύ και δεν προλαβαίνουμε να σοκαριστούμε.

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency