ΚΟΥΡΕΜΑ

10 διάσημες Γαλλίδες με iconic κουρέματα για να πάρεις έμπνευση

AP Images

Μέσα σε όλα αυτά που ορίζουν τη γαλλική φινέτσα και ομορφιά, δε γίνεται να μη συμπεριλάβουμε τα iconic hairlooks των Γαλλίδων. Μακριά από τα αυστηρώς στιλιζαρισμένα πρότυπα του Hollywood, οι Γαλλίδες άφησαν το δικό τους στίγμα υιοθετώντας effortless δροσερά looks, εμπνέοντας αρκετές γυναίκες σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Από τη Brigitte Bardot και τη Francoise Hardy μέχρι τη Jeanne Damas παρακάτω συγκεντρώσαμε τις 10 πιο αγαπημένες μας Γαλλίδες με iconic κουρέματα.

Brigitte Bardot

 

Το απόλυτο sex symbol της δεκαετίας του 1950 και μία από τις γυναίκες με τα πιο iconic μαλλιά. Είτε τα έπιανε σε ψηλό κότσο, κρεπάροντάς τα αρκετά, είτε τα άφηνε κάτω, οι μακριές αφέλειες (aka curtain bangs) ήταν το σήμα κατατεθέν της.

Vanessa Paradis

 

Μητέρα της Lily Rose Depp και μία από τις αγαπημένες μούσες του Karl Lagerfeld με το “I woke up like this” hairlook να είναι ένα από τα βασικά κλειδιά του look της.

Francoise Hardy

 

Μακριές αφέλειες και ελαφρύ φιλάρισμα στο μήκος των μαλλιών, αποδεικνύουν πως το κούρεμα -και όχι το χτένισμα- αρκεί να κάνει τη διαφορά.

Catherine Deneuve

 

Ο γαλλικός ορισμός του πιάνω τα μαλλιά μου ψηλά μισά-μισά με αρκετά retro vibes.

Marion Cotillard

 

Η αλήθεια είναι πως έχει πειραματιστεί με τα περισσότερα μήκη στα μαλλιά της, ενώ κατά καιρούς- κυρίως για τις ανάγκες κάποιου ρόλου- την έχουμε δει να αλλάζει και απόχρωση. Από τα αγαπημένα μας, βέβαια, το κοντό wavy καρέ της.

Caroline de Maigret

 

Από τις αγαπημένες Γαλλίδες και από τα αγαπημένα μας hairlooks. Επιμελώς ατημέλητα μαλλιά, μακριές αφέλειες, που φτάνουν μέχρι τα μάτια και αβίαστο στιλ είναι μερικά απ’ όσα λατρεύουμε στο look της.

Audrey Tautou

 

Θυμίζοντας αρκετά την Audrey Hepburn, η Audrey Tautou είναι η γαλλική απόδειξη πως το pixie- αγορίστικο- hairlook μπορεί να δείχνει το ίδιο σικάτο, sexy και κομψό όπως τα μακριά μαλλιά.

Clémence Poesy

 

Τα μακριά λαμπερά μαλλιά της είναι σίγουρα μέσα στα #hairgoal μας.

Jeanne Damas

 

Ένα από τα κορίτσια που ακολουθούμε στο Instagram και λατρεύουμε – μεταξύ άλλων- για τα effortless μαλλιά τους με τις wispy αφέλειες να πρωταγωνιστούν.

Taylor LeShae

 

Ο ορισμός του καρέ με αφέλειες που δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ ήδη έχω πειστεί να δοκιμάσω κάποια στιγμή στη ζωή μου.

Κεντρική Φωτογραφία: AP Images