BEAUTY

Konjac σφουγγαράκι: Τι είναι και γιατί να το προτιμήσεις για τον καθαρισμό του προσώπου σου

Για αρχή θα πρέπει να σε ενημερώσω πως τα σφουγγαράκια Konjac προέρχονται από το ομώνυμο φυτό που καλλιεργείται στην Ασία και οι ρίζες του χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για την παραγωγή σφουγγαριών που καθαρίζουν απαλά και βοηθούν στην απολέπιση της επιδερμίδας. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, οι Ιάπωνες το χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους  ρουτίνα ομορφιάς για περισσότερα από 1500 χρόνια.

Είναι ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος και κατάλληλα για φυσική και απαλή απολέπιση της επιδερμίδας κάθε μέρα, μιας και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, τα υπολείμματα μακιγιάζ και τους ρύπους που φράζουν τους πόρους μας, με αποτέλσμα να καθαρίζουν βαθιά, χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα.

Πρόσφατα λοιπόν βρεθήκαμε στην παρουσίαση της ολοκαίνουργιας σειράς της Garnier, Garnier Bio, (που συμπεριλαμβάνει σφουγγαράκια Konjac) μιας νέας, φρέσκιας σειράς από πιστοποιημένες βιολογικές πρώτες ύλες, εμπνευσμένη  από την τεχνογνωσία των βοτάνων, που σέβονται όχι μόνο την επιδερμίδα αλλά και το περιβάλλον και εκεί με τη βοήθεια της expert της Garnier μάθαμε αρκετά tips για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα συγκεκριμένα σφουγγαράκια στην καθημερινή μας skincare ρουτίνα.

 

«Tο σφουγγαράκι της Garnier είναι 100% φυσικής προέλευσης και προέρχεται από φυτά που καλλιεργούνται στα ασιατικά υψίπεδα και καλό θα ήταν να το χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με το  gel καθαρισμού εμπλουτισμένο με βιολογικό αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου (Lemongrass Gel καθαρισμού) από την ίδια σειρά. Αυτό το καθαριστικό δίδυμο απομακρύνει τους καθημερινούς ρύπους ενώ παράλληλα απολεπίζει απαλά και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας.

Όσο για το πώς το χρησιμοποιείς; Αρχικά, αφήνεις το σφουγγαράκι σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσει. Το πιέζεις ελαφρά για να βγάλει το νερό και βάζεις το Lemongrass Gel καθαρισμού στο σφουγγαράκι. Κάνε μασάζ στο πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις, ενώ απολαμβάνεις τον αφρό και το φυσικό φυτικό άρωμα, ξέπλυνε το πρόσωπο σου και πίεσε το σφουγγάρι για να αποβάλλει τα υγρά.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/garnierfr