BEAUTY

Κεφάλαιο άνδρες και γένια: Τα αγαπημένα μας looks

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Τους θεωρούμε  sexy, γοητευτικούς, cool και δεν είναι μόνο η δική μας γνώμη. Υπάρχουν έρευνες, η τελευταία από το πανεπιστήμιο St Andrews της Σκωτίας, που επιβεβαιώνουν πως τα γένια προσδίδουν επιπλέον γοητεία στο αντρικό πρόσωπο. «Τα γένια προσθέτουν όγκο και δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το αντρικό πρόσωπο διαθέτει γωνίες και θεληματικό πηγούνι» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επικεφαλής της έρευνας. Κάποιες βέβαια, συνεχίζουν να  θεωρούν τους «μουσάτους» πολύ brutal και ψηφίζουν «δαγκωτό» το καλογυαλισμένο φρεσκοξυρισμένο look. Γούστα είναι αυτά και πάμε πάσο.

Αυτό βέβαια που σε κάθες περίπτωση οφείλουμε να ομολογήσουμε είναι η μεγάλη στροφή- απενοχοποίηση του ανδρικού grooming στο μούσι, τα γένια, το μουστάκι κλπ η οποία ξεκίνησε δειλά- δειλά πριν μερικά χρόνια και πλέον ζει τις ενδοξότερες μέρες της. Συνώνυμο της λέξης hipster, η άλλοτε απεριποίητη/ ξεπερασμένη γενειάδα  επέστρεψε δυναμικά με ολοένα και περισσότερους άντρες να την επιλέγουν και φυσικά να ξέρουν να την περιποιηθούν. Οι παρακάτω διάσημοι άντρες επιβεβαιώνουν αυτό το συμπέρασμα με τον καλύτερο τρόπο. 
Και αν μας ρωτάς, σίγουρα σε αυτό το comeback σημαντικό ρόλο έπαιξε και η τεχνολογία με την ανάπτυξη των σωστών εργαλείων για την περιποίησή τους (σου εξηγούμε παρακάτω).

David Beckham

Είτε με γένια, είτε με μούσια, είτε με μουστάκι, δεν γίνεται να είμαστε αντικειμένικές με τον David.

Bradley Cooper

Χίλιες φορές ναι στον Bradley με μούσια.

Ryan Gosling

Ομοιόμορφα και πυκνά, χωρίς να είναι υπερβολικά, τα γένια του Ryan.

Kit Harrington

Η οδηγία είναι σαφής σε κάθε περίπτωση: Kit, σε προτιμάμε ξακάθαρα με μούσια.

Jamie Dornan

Προφανώς και διαλέγουμε τον Jamie αξύριστο.

Hugh Jackman

Σταμάτησε να ξυρίζεται και πολύ μας αρέσει.

Gerard Butler

Ναι, Gerard αυτό είναι το look σου.

Brad Pitt

Έκανε τη διαφορά, δοκίμασε το μουστάκι και έδωσε μια αλλιώτικη νότα στη ζωή μας (και στον τρόπο που βλέπουμε το μουστάκι)

Με πλούσια γενειάδα, κλασικό μουστάκι, ελαφριά γένια ή εντελώς ξυρισμένοι, το κάθε look έχει κάτι το διαφορετικό- ο κάθε άντρας είναι εξάλλου είναι διαφορετικός- μα όλα έχουν τον ίδιο παρανομαστή: τη σωστή περιποίηση. Και επειδή, οι γιορτές είναι εδώ και το έχουμε ξαναπεί πως τα δώρα για τους άντρες της ζωής μας (βλέπε από αδερφό και μπαμπά μέχρι σύντροφο) πολλές φορές καταλήγουν στο μεγαλύτερο πονοκέφαλο των ημερών, τι θα έλεγες να χαρίσεις στο  στο άλλο σου μισό ή ακόμα και σε έναν αγαπημένο άνδρα της οικογένειάς σου, σετ ανδρικής περιποίησης. Για την ακρίβεια εμείς βρήκαμε ΤΟ απόλυτο και super πολυχρηστικό σετ ιδανικό για κάθε στιλ άντρα, το Ducati by Imetec GK818 Race, που προέκυψε μετά τη συνεργασία της Imetec με τη Ducati.

 

Στην ουσία, το σετ αποτελείται από μια κεφαλή σώματος για ένα πολύ άνετο ξύρισμα, μία μίνι ξυριστική κεφαλή για τις μικρές περιοχές όπως μάγουλα, λαιμό και πηγούνι και μια κάθετη κεφαλή φινιρίσματος με εργονομική λάμα για τις τρίχες μύτης, των αυτιών και των φρυδιών. Ακόμη, η ειδική βούρτσα  διατηρεί την απαλότητα και την καθαρότητα των γενιών και το ψαλίδι, ιδανικό για πιο μακριά γένια και γένια με στιλ, ολοκληρώνουν την κορυφαία μηχανή κουρέματος γενιών Ducati by Imetec.  Με δύο λόγια, ρυθμίζει και τελειοποιεί το στιλ σου από το κεφάλι έως και ολόκληρο το σώμα χάρη στα 16 διαφορετικά αξεσουάρ για άριστα αποτελέσματα. Το καλύτερο; Αποθηκεύεται άνετα με διαφορετικά αξεσουάρ, σε ειδικά σχεδιασμένη βάση, για να είναι πάντα έτοιμη για λειτουργία, ενώ διαθέτει μαλακή θήκη, ιδανική για να τη μεταφέρει πάντοτε και παντού με όλα τα αξεσουάρ της. Η αυτονομία 60 λεπτών επιτρέπει περισσότερες χρήσεις χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση.Ιδανική για όσους αγαπούν την ταχύτητα και αντιμετωπίζουν τη ζωή σε κάθε καμπύλη της.

Βέβαια, αν θέλεις μεγαλύτερη ποικιλία με ένα κλικ εδώ θα βρεις μια πλήρη σειρά κουρευτικών και κοπτικών μηχανών που καλύπτει όλες τις ανάγκες των ανδρών.

Κεντρική Φωτογραφία:Photo by Jordan Strauss/Invision/AP