ΥΠΝΟΣ

3 βήματα για να κοιμηθείς σαν “μωρό”

Τη νέα καμπάνια «Tonight We Sleep» παρουσίασε πρόσφατα το Johnson’s, η νούμερο ένα μάρκα στη φροντίδα της βρεφικής επιδερμίδας. Στόχος της νέας καμπάνιας, η οποία στηρίζεται σε αποτελέσματα ερευνών, είναι να αποκαλύψει τα μυστικά του καλού βραδινού ύπνου τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα!

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε η Δέσποινα Καμπούρη, παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι και mother bloggers, ενώ μίλησαν ειδικοί για τα νοητικά, σωματικά και συναισθηματικά οφέλη του ύπνου για την υγιή ανάπτυξη του μωρού Ακόμα το Johnson’s παρουσίασε τη μέθοδο ύπνου 3 ων βημάτων του Johnson’s Bedtime, η οποία είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθάει τα μωρά να κοιμούνται καλύτερα και πιο γρήγορα σε μια μόλις εβδομάδα.

Οι μητέρες ακολουθώντας τα 3 βήματα της μεθόδου, που περιλαμβάνει ζεστό μπανάκι, απαλό μασάζ και χρόνο χαλάρωσης και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα της σειράς Johnson’s Bedtime, βοηθούν το μωρό τους να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί πιο εύκολα.

 

H μέθοδος έχει προκύψει από έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 400 μητέρες και τα μωρά τους. Μόλις μετά από 1 εβδομάδα εφαρμογής της μεθόδου, τα μωρά θα ξυπνούν 49% λιγότερο συχνά και θα κοιμούνται 37% γρηγορότερα. Οι μητέρες κοιμούνται επίσης καλύτερα και περισσότερο, ενώ παράλληλα έχουν λιγότερη ένταση, είναι λιγότερο κουρασμένες και έχουν περισσότερη ενέργεια για να φροντίσουν τα μωρά τους 2 .

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ειδικοί επιστήμονες (η παιδίατρος κ. Ευαγγελία Γκούσια. η ψυχολόγος- οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Αντωνία Παπαδογιωργάκη και ο μουσικός θεραπευτής Σπύρος Παναγιωτόπουλος) οι οποίοι ανέλυσαν τη σημασία του ύπνου και την υιοθέτηση μιας καθημερινής ρουτίνας ύπνου από τις μαμάδες, καθώς και τη σημασία των ήχων και της μουσικής στη διαδικασία του ύπνου.

Με αυτή την ιεροτελεστία το Johnson’s όχι μόνο διευκολύνει το δύσκολο έργο της μαμάς και γενικότερα των γονιών αλλά και της νονάς ή της θείας όταν πρόκειται να κάνουν babysitting. Όσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση βέβαια πιθανότατα θα επιβεβαιώσουν ότι αυτά τα 3 βήματα θα βοηθήσουν και τους ενήλικες για έναν καλό και ήρεμο ύπνο. Εξάλλου ποιος δεν απολαμβάνει ένα ζεστό μπάνιο, ένα χαλαρωτικό μασάζ, μια αγκαλιά και μία απολαυστική μουσική; Με αφορμή τον ύπνο των μωρών λοιπόν, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και εμείς μία ωραία ”ρουτίνα” για να κοιμηθούμε σαν μωρά!