ΜΑΛΛΙΑ

Δέκα αξέχαστα κινηματογραφικά φορέματα

Το InStyle.gr μας κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και μας θυμίζει φορέματα της μεγάλης οθόνης που ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά.

Στον κινηματογράφο έχουμε δει υπέροχα κοστούμια. Την παράσταση όμως έχουν κλέψει κάποια εντυπωσιακά φορέματα που έχουν φορέσει εξίσου εντυπωσιακές γυναίκες. Λίγο ο ρόλος, λίγο η ομορφιά, λίγο τα τέλεια σχέδιά τους, κάποια φορέματα έμειναν στην ιστορία και εμείς τα θυμόμαστε σε ένα απολαυστικό αφιέρωμα. Ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Belle – Η πεντάμορφη και το τέρας

 

Ξεκινάμε με μία εμφάνιση που δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Η Belle στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων H Πεντάμορφη και το Τέρας, φόρεσε ένα υπέροχο, κίτρινο φόρεμα επηρεασμένο από τα τεράστια φορέματα του 18ου αιώνα. Αν ζούσαμε σε παραμύθι, κάπως έτσι θα θέλαμε να είμαστε.

 

Grace Kelly – To catch a thief

 

Μια από τις πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου, ήταν η Grace Kelly, η οποία πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων και στην ταινία To catch a thief. Σε μια από τις σκηνές, φόρεσε ένα εκπληκτικό, αέρινο, γαλάζιο φόρεμα το οποίο είχε σχεδιάσει η Edith Head και σε συνδυασμό με το ελαφρώς μαυρισμένο δέρμα της, το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

 

Kate Winslet – Titanic

 

Τα λόγια είναι περιττά γι’ αυτό το αριστούργημα της Deborah Lynn Scott που φόρεσε η Kate Winslet λίγο πριν βυθιστεί ο Τιτανικός. Ο συνδυασμός με τα λευκά γάντια το έκανε ακόμα πιο ελκυστικό και εμείς ερωτευτήκαμε και αυτό μαζί με τον Leonardo Di Caprio.

 

Julia Roberts – Pretty Woman

 

Το κόκκινο είναι έτσι κι αλλιώς χρώμα φλογερό που τραβάει τα βλέμματα. Όταν συνδυάζεται και με μία παρουσία σαν αυτή της Julia Roberts δεν μπορεί παρά να μείνει στην ιστορία. Το φόρεμα που φόρεσε στο Pretty Woman είχε την υπογραφή της Marilyn Vance.

 

Demi Moore – Indecent Proposal

 

Η Demi Moore με αυτό το φόρεμα του Thierry Mugler, σκανδάλισε τον εκατομμυριούχο Robert Redford, ο οποίος πρότεινε στον σύζυγό της να περάσει μια βραδιά μαζί της, πληρώνοντας ένα αστρονομικό ποσό. Το φόρεμα πάντως ήταν ένα από τα πιο ωραία μαύρα φορέματα που έχουμε δει, παρά τη 1990s αισθητική του.

 

Marilyn Monroe – Gentlemen Prefer Blondes

 

Αυτό το φούξια, στράπλες φόρεμα που σχεδίασε ο William Travilla έμεινε στην ιστορία. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι το φόρεσε το απόλυτο σύμβολο του σεξ, και το ότι η συγκεκριμένη ταινία γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Το 2010 μάλιστα, το κομμάτι αυτό πουλήθηκε σε δημοπρασία στην αστρονομική -για φόρεμα- τιμή των 300000 ευρώ.

 

Audrey Hepburn – My fair Lady

 

Είναι ίσως ένα από τα πιο ωραία ρούχα όλων των εποχών, εντός και εκτός μεγάλης οθόνης. Το φόρεμα που σχεδίασε ο Cecil Beaton για την Audrey Hepburn στη συγκεκριμένη ταινία -η οποία μάλιστα τιμήθηκε και με το Oscar καλύτερων κοστουμιών- είναι ένα κομμάτι που όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να φορέσουν για μία φορά στη ζωή τους.

 

Elizabeth Taylor – Cat on a hot tin roof

 

Στην πραγματικότητα μιλάμε για εσώρουχο, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε έξω από τη λίστα μας. Αυτό το κίτρινο lingerie dress που σχεδίασε η Edith Head και φόρεσε η Liz Taylor υποδυόμενη τη Maggie χάρισε στο κοινό μία από τις πιο αισθησιακές εμφανίσεις όλων των εποχών.

 

Sharon Stone – Basic Instict

 

Η σκηνή της Sharon Stone με το λευκό φόρεμα έχει μείνει στην ιστορία. Υποδυόμενη μια αδίστακτη δολοφόνο, φόρεσε ένα φόρεμα σε μίνιμαλ γραμμή, ακριβώς όπως πρόσταζαν οι τότε τάσεις, το οποίο σχεδιάσει η Ellen Mirojnick και φυσικά αναστάτωσε το ανδρικό κοινό στη σκηνή όπου υποτίθεται πως ανακρίνεται.

 

Keira Knightley – Atonement

 

Αν έχετε δει την ταινία με τίτλο Εξιλέωση (Atonement) τότε σίγουρα θα θυμάστε το 1940s, πράσινο φόρεμα της Keira Knightley που ενσαρκώνει τη Cecilia. Το είχε σχεδιάσει η Jacqueline Durran και η επιλογή του χρώματος δεν ήταν καθόλου τυχαία, μιας και το πράσινο φανερώνει τη ζήλια που που έτρεφε η μικρή αδερφή της Cecilia στο πρόσωπό της και ήταν αφορμή για να ζήσουν οι πρωταγωνιστές μια πολυτάραχη ζωή χωρίς -δυστυχώς- ευτυχισμένο τέλος.

 

Διαβάστε ακόμα στο InStyle.gr

Sofia Vergara: Μοιράζεται τα μυστικά της καλλίγραμμης σιλουέτας της

My little pony! Μάθαμε γιατί η Ariana Grande έχει τα μαλλιά της συνέχεια αλογοουρά