BEAUTY

Πολύτιμες συμβουλές για να μην ιδρώνεις έντονα το καλοκαίρι

Δεν πάνε πέντε λεπτά που έκανες μπάνιο  και ο ιδρώτας κυλάει ποτάμι στο κορμί σου. Οκ υπερβάλλουμε λίγο αλλά η ζέστη είναι αφόρητη και ο ιδρώτας ανυπόφορος. Προφανώς και η εφίδρωση είναι μία φυσική διαδικασία του οργανισμού όπου αποβάλλονται οι τοξίνες, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει τρόπος να μειώσεις τον έντονο ιδρώτα και την κακοσμία που μεταξύ άλλων μπορεί να καταστρέψει την εμφάνισή σου. Πώς; Με τις παρακάτω κινήσεις.

-Προφανώς και το αποσμητικό είναι ο ιδανικότερος σου σύμμαχος και το καταλληλότερο timing για να το απλώσεις είναι μετά το μπάνιο σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Προσοχή! Δεν χρειάζεται να το εφαρμόζεις μόνο στις μασχάλες, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός σου που ιδρώνεις (πχ στην πλάτη ή πίσω από τα γόνατα) αποφεύγοντας τις υπερβολές.

-Μπορεί να λατρεύεις την Μεξικάνική, Ταϊλανδέζικη κουζίνα αλλά αν υποφέρεις από έντονη εφίδρωση, καλό θα ήταν να επιλέξεις τι θέλεις να κάνεις: Να τρως καυτερά ή να ιδρώνεις  πάρα πολύ; Μπαχαρικά  όπως το κάρυ ή το κύμινο, η υπερβολική ποσότητα αλατιού στα φαγητά, το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορεί να είναι υπεύθυνες για την κακοσμία του σώματός σου. Γι αυτό το λόγο, προτίμησε πιο ελαφριά γεύματα και τροφές που μεταξύ άλλων θα σε ενυδατώσουν.

-Όταν η θερμοκρασία «χτυπάει κόκκινο» προτίμησε τα ρούχα σου να είναι από βαμβακερά υφάσματα μιας και αυτά είναι πιο φιλικά προς το δέρμα και δεν προκαλούν ερεθισμούς, σε αντίθεση με τα συνθετικά, ακρυλικά, ακόμη και μεταξωτά  που όχι μόνο παγιδεύουν τον ιδρώτα και συμβάλλουν στην εντονότερη εφίδρωση αλλά ευνοούν την κακοσμία. Plus: Επίλεξε τα ρούχα σου να έχουν πιο άνετες, φαρδιές γραμμές που θα σε κρατούν πιο δροσερή.

-Αν έχεις πολύ έντονο πρόβλημα εφίδρωσης και κακοσμίας, προτίμησε τα αποσμητικά σε μορφή στικ και roll-on μιας και αφήνουν μεγαλύτερη ποσότητα κατά την  εφαρμογή τους στην επιδερμίδα.