BEAUTY

Shine bright: Σου βρήκαμε τα highlighters που αξίζει να επενδύσεις στις εκπτώσεις

Μαζί με το bronzer, το highlighter ανήκει στα must have καλλυντικά του νεσεσέρ μας, πόσο μάλλον τώρα που είναι καλοκαίρι και λατρεύουμε τη λαμπερή sunkissed επιδερμίδα. Είναι αυτό που δίνει φως στην επιδερμίδα, δημιουργεί τις πολυπόθητες γυαλάδες, κάνοντας το πρόσωπό μας να λάμπει. Και επειδή οι εκπτώσεις ξεκίνησαν και οι διακοπές δεν αργούν, εμείς κάναμε την έρευνά μας και συγκεντρώσαμε στην παρακάτω λίστα τα αγαπημένα μας highlighters- αυτά που δεν θα σε διαψεύσουν όπου κι αν βρεθείς. Αλλά πρώτα θα βρεις 3 πολύτιμα tips για τη σωστή εφαρμογή τους.

Πού τα εφαρμόζεις;

Στην ουσία αυτό που κάνει το highlighter είναι να τονίζει τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Για αυτό καλό είναι να το απλώνουμε στα «ψηλότερα» σημεία  aka στις περιοχές  που αντανακλούν φυσικά το φως, όπως τα ζυγωματικά, το μέτωπο, το τόξο των φρυδιών, το cupid’s bow ( aka τόξο του άνω χείλους)  και στη γέφυρα της μύτης.

Με ποια σειρά το απλώνεις σε σχέση με το υπόλοιπο μακιγιάζ σου;

Ο «παραδοσιακός» τρόπος είναι να απλώσεις το highlighter αφού δημιουργήσεις τη βάση του μακιγιάζ σου, μετά το foundation, το concealer, την πούδρα, το bronzer και το ρουζ, στην ουσία ως τελευταία πινελιά του look σου. Εναλλακτικά μπορείς να το απλώσεις πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, μετά το primer και πριν το foundation, για να δημιουργήσεις μία λάμψη εκ των έσω.

Πώς το απλώνεις;

Εκτός από τα δάχτυλα, το highlighter καλό είναι να το απλώνεις με τα ειδικά πινέλα (fan brush) που θυμίζουν βεντάλια, προκειμένου να εφαρμόζεται ακριβώς στα σημεία που θέλεις.

Είτε αγαπάς την κλασική εκδοχή τους aka σε μορφή πούδρας, είτε λατρεύεις τα υγρά highlighters ακόμη και αυτά που είναι σε μορφή stick ή drops, βρες αυτό που σου αρέσει και ταιριάζει περισσότερο.

 

MAC Hyper Real Glow Palette στην απόχρωση Flash + Awe

Στην τέλεια highlighting παλέτα της MAC θα βρεις όχι ένα αλλά τρεις διαφορετικές αποχρώσεις highlighter για έντονη, εντυπωσιακή λάμψη προκειμένου να δώσεις  ένα ζεστό αποτέλεσμα. Χάρη στην ακαταμάχητη, κρεμώδη υφή πούδρας, οι σκιές αναμειγνύονται εύκολα και χαρίζουν έντονη και απόλυτα ομοιόμορφη λάμψη.

Becca Shimmering Skin Perfector Pressed Highlighter στην απόχρωση Rose Quartz (Θα το βρεις αποκλειστικά στα Sephora)

Αντίθετα με τις «παραδοσιακές»  πούδρες, συνδυάζει pigments και υγρά στοιχεία, δημιουργώντας μια κρεμώδη υφή που απλώνεται άψογα στο πρόσωπο. Εμπνευσμένο από το εκτυφλωτικό φως του μεσημεριού, αυτό το compact highlighter δίνει λαμπερό και συγχρόνως κομψό φινίρισμα.

L’Oreal Paris Glow Mon Amour Highlighter Drops στην απόχρωση 04 Watermelon

Οι σταγόνες του αναμιγνύονται τέλεια με οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα ή foundation, χαρίζοντας στο πρόσωπο τη λάμψη που χρειάζεται.  Το τέλειο highlighter για εύκολο no make up make up look.

Too Faced Tutti Frutti Highlighter Stick (Θα το βρεις αποκλειστικά στα Sephora)

Με κρεμώδη υφή πούδρας, αυτό το multitask stick χαρίζει λάμψη στο πρόσωπο και το βλέμμα με ένα πέρασμα. Μπορείς να προσαρμόσεις την έντασή του ανάλογα με τις στρώσεις που θα απλώσεις στην επιδερμίδα σου ενώ δε γίνεται να μην ξεχωρίσεις από την πρώτη στιγμή το άρωμα ροζ λεμονάδας και φρέσκιας φράουλας.

NARS Liquid Highlighter (Θα το βρεις αποκλειστικά στα Sephora)

Με εξαιρετικά ελαφριά υγρή υφή στην iconic απόχρωση Orgasm, δημιουργεί αμέσως μια φυσική λάμψη και προσαρμόζεται σε κάθε απόχρωση επιδερμίδας. Plus: Έχει super ενυδατική σύνθεση.

NYX Cosmetics Born to Glow Highlighter Singles στην απόχρωση Chosen One

Αντανακλούν το φυσικό φως,  αναδεικνύοντας τα κομψά χαρακτηριστικά σου με μια εξαιρετικά έντονη λάμψη.

Max Factor Miracle Glow Universal Highlighter

Ταιριάζει με όλες τις αποχρώσεις της επιδερμίδας, η απαλή σύνθεσή του που εφαρμόζεται εύκολα και προσφέρει άμεση λάμψη, χωρίς η επιδερμίδα να κολλάει αργότερα.

Laura Mercier Face Illuminator στην απόχρωση Indiscretion (Θα το βρεις στο atticabeauty.gr)

Το αγαπημένο highlighter της Kim Kardashian και αυτό που χρειάζεσαι για να δώσεις λάμψη στην επιδερμίδα σου και να απολαύσεις μια ιριδίζουσα φυσική ακτινοβολία στο πρόσωπό σου. Τονίζει το μαύρισμα και δίνει την απαραίτητη γυαλάδα στα σημεία που ο ήλιος έχει αφήσει το γοητευτικό του αποτύπωμα.

Fenty Beauty Diamond Bomb All- Over Diamond Veil (Θα το βρεις αποκλειστικά στα Sephora)

Το Diamond Bomb ανεβάζει το γκλίτερ σε νέα επίπεδα, μιας και χάρη στη λαμπερή σύνθεση 3D αφήνει το πρόσωπο και το σώμα  καλυμμένο με κρυστάλλους, με έναν τρόπο που μόνο η Rihanna γνωρίζει. Διαθέτει μια μοναδική σύνθεση τζελ-πούδρας που είναι ανάλαφρη, ευχάριστη στο άγγιγμα και γίνεται ένα με την επιδερμίδα σαν βούτυρο.

Bobbi Brown Highlighting Powder στην απόχρωση Rosy Glow

Από τη διακριτική λάμψη μέχρι το έντονο αποτέλεσμα, αυτή η μεταξένια, εξαιρετικά απαλή πούδρα highlighting συνδυάζεται και χτίζει τη δημιουργία ενός φυσικού αποτελέσματος.

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/ namvo