BEAUTY

Η σωστή εφαρμογή σκιάς ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου

Σίγουρα κάθε beauty girl λατρεύει να ανοίγει το νεσεσέρ της και να θαυμάζει τις παλέτες σκιών, με τις αμέτρητες αποχρώσεις και φαντάζεται κάθε λογής πιθανό συνδυασμό, που θα μεταμορφώσει το πρόσωπό της.

Αν τα μάτια σου δεν είναι τα αμυγδαλωτά με την τέλεια ισορροπία, τότε υπάρχουν τρόποι και «μυστικοί» συνδυασμοί, ανάλογα με το σχήμα τους, που όχι μόνο θα κάνουν το τελικό make-up look πολύ επιτυχημένο, αλλά θα τονίσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου. Όλα είναι θέμα συνήθειας, όρεξης για δημιουργίας και υπομονής, οπότε κράτα τις απαραίτητες σημειώσεις για την επόμενη έξοδό σου, προμηθεύσου την κατάλληλη παλέτα και μαγνήτισε τα βλέμματα!

Στρογγυλά μάτια

Αν τα μάτια σου είναι στρογγυλά, ξεκίνησε τη διαδικασία με ένα σκούρο eyeliner από την εσωτερική γωνία του ματιού και τράβα μια γραμμή σε όλο το μήκος του βλεφάρου, η οποία θα καταλήγει σε ευθεία ή cat-eye. Έτσι θα δώσεις μια «αμυγδαλωτή» αίσθηση στο βλέμμα. Στη συνέχεια, τόνισε με μια ανοιχτόχρωμη σκιά την περιοχή ανάμεσα στο κόκκαλο του φρυδιού και την εσωτερική γωνία, ενώ με ένα πιο σκούρο χρώμα πέρασε την περιοχή ακριβώς πάνω από τις βλεφαρίδες. Τέλος, με μια darker σκιά κάλυψε τη γραμμή της καμάρας. Ανακάτεψε ελαφρά με φορά προς τη μέση. Τα μάτια σου «επιμηκύνονται».

Με μικρή απόσταση μεταξύ τους

Αν το ένα μάτι έχει μικρή απόσταση από το άλλο, αυτό που θες να πετύχεις είναι να «μεγαλώσεις» αυτήν την απόσταση με το κατάλληλο μακιγιάζ. Ξεκίνησε πάλι με μια πιο light σκιά στην εσωτερική γωνία -πάνω και κάτω. Προχώρησε ελάχιστα και στο κινητό βλέφαρο, αλλά και στην κάτω γραμμή. Στη συνέχεια διάλεξε μια ουδέτερη σκιά –όπως την κλασική μπεζ- και άπλωσέ την κατά μήκος όλου του βλεφάρου, ξεκινώντας από τη μέση. Εφάρμοσε μια ακόμα πιο σκούρα σκιά ματιών στην εξωτερική γωνία σχηματίζοντας κύκλο. Τόνισε τη συγκεκριμένη περιοχή με μάσκαρα, βάφοντας πιο πολύ τις εξωτερικές βλεφαρίδες.

Με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

Τα λεγόμενα αραιόφθαλμα μάτια είναι εκείνα που η μεταξύ τους απόσταση ξεπερνά το μήκος του ενός ματιού. Εδώ, σκοπός είναι να μικρύνεις το κενό μεταξύ τους. Η διαδικασία είναι η αντίστροφη από πριν, καθώς την προσοχή θέλεις να τραβήξει η εσωτερική γωνία του ματιού. Οπότε, εφάρμοσε πρώτα μια ουδέτερη σκιά σε όλο το «καπάκι» και μέχρι την καμάρα του φρυδιού και στη συνέχεια άπλωσε μια πιο σκούρα σκιά στο εσωτερικό του ματιού, την οποία θα σβήσεις σταδιακά προς τα έξω μ’ ένα πινέλο. Τόνισε με μάσκαρα στις μέσα βλεφαρίδες και εφάρμοσε λιγότερη ποσότητα στις έξω –ίσα ίσα για να μην είναι άχρωμες.

Καθοδικά μάτια

Αν τα μάτια σου δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν «κάθοδο» στην εξωτερική γωνία, τότε πρέπει να «ανοίξεις» περισσότερο. Προτίμησε παλέτες σκιών με ζεστές αποχρώσεις, όπως χρυσαφί, ροζ και καραμέλας και προσπαθήστε όσο μπορείς να την απλώνεις με φορά προς τα πάνω. Απόφυγε τα smokey eyes, ειδικά αν σκουραίνουν προς τα έξω. Το eyeliner είναι πολύ καλός σου σύμμαχος, αφού το γατίσιο βλέμμα που δημιουργεί, θα σου δώσει το εφέ που επιθυμείς.