GIGI HADID

4 tips για να πετύχεις τα sexy beachy μαλλιά της Gigi Hadid

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

«Το μυστικό για το τέλειο καλοκαιρινό hairlook- aka τα beach waves- «κρύβεται» πάντα στην υφή. Εξάλλου τα ατημέλητα waves είναι αυτά που θυμίζουν στην κάθε γυναίκα διακοπές» λέει χαρακτηριστικά η Laura Polko, η celeb hairstylist που είναι υπεύθυνη τις περισσότερες φορές για τα super sexy κυματιστά μαλλιά της Gigi Hadid. (Αφήνουμε στην άκρη την ιστορία με τη Μύκονο).

Δες ακόμη: Η Gigi Hadid απαντά σε όσους ενοχλήθηκαν με την ανάρτησή της για την κλοπή στη Μύκονο

Το ζητούμενο, βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είναι πώς τα πετυχαίνεις όταν α) δεν βρίσκεσαι στην παραλία (aka δεν έχεις αλατόνερο στα μαλλιά) β) όταν έχεις ολόισια μαλλιά (aka βλέπε τα δικά μου) και γ) δεν είσαι η Gigi Hadid (πολύ βασικό το τελευταίο). Η Laura, λοιπόν, αποφάσισε να μοιραστεί σε συνέντευξή της τα tips της για sexy ατημέλητους κυματισμούς και εμείς είμαστε εδώ για να τα μοιραστούμε μαζί σου.
 

Δες ακόμη: Beach Waves: Τα καλύτερα προϊόντα για να πετύχεις το πιο sexy χτένισμα του καλοκαιριού

Tip #1: Το σωστό timing

Αν θέλεις να πετύχεις το τέλειο beachy look μην λουστείς το προηγούμενο βράδυ, ούτε το παραπροηγούμενο. Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά είναι αρκετά απαλά, με αποτέλεσμα να μην έχουν την υφή και τον όγκο που χρειάζεται για να δημιουργήσεις ατημέλητους κυματισμούς. Αντί αυτού, τα άλουστα μαλλιά δύο – τριών ημερών (όχι παραπάνω) είναι η ιδανική βάση για το συγκεκριμένο hairlook.

Tip #2: Μην είσαι εμμονική με την τελειότητα

Ο όγκος και η υφή είναι από τα βασικά σημεία- κλειδιά για να πετύχεις το συγκεκριμένο hairlook και γι αυτό ξεκίνα αφενός να κρεπάρεις ελαφρά από το πίσω μέρος προς τα εμπρός, αφετέρου να μην τιθασσεύεις τα άναρχα τριχάκια που πετάνε. Εξάλλου, όσο πιο «αβίαστο» και μη τέλειο φαινομενικά είναι το αποτέλεσμα, τόσο πιο φυσικά δείχνουν τα waves.

Tip #3: Όλα θέλουν τον τρόπο τους

Αρχικά, διάλεξε τους σωστούς συμμάχους. Ένα spray που χαρίζει υφή στα μαλλιά ή εναλλακτικά ένα spray αλατόνερου είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ψέκασε σε όλο το κεφάλι, απλώνοντας αρκετή ποσότητα στις ρίζες και στα μαλλιά περιμετρικά του προσώπου. Έπειτα, δούλεψε τα προϊόντα με τα δάχτυλά σου και αν θέλεις extra υφή χρησιμοποίησε το πιστολάκι.

Tip #4: Διάλεξε τα σωστά εργαλεία θερμότητας

Για να δημιουργήσεις ακόμα περισσότερο όγκο, άπλωσε λίγο αφρό και στη συνέχεια, επίλεξε το εργαλείο θερμότητας που θα δουλέψεις στα μαλλιά σου. Οι επιλογές τρεις: Πρέσα, ψαλίδι ή και τα δύο εργαλεία. Αν επιλέξεις το ψαλίδι, φρόντισε να τυλίγεις τα μαλλιά με τις άκρες προς τα έξω για ένα πιο cool και λιγότερο στιλιζαρισμένο αποτέλεσμα. Αν πάλι επιλέξεις την πρέσα, κράτα τη με διαγώνια φορά και δούλευε πάνω- κάτω, σχηματίζοντας πιο ανοιχτά waves και πρόσεξε οι άκρες να έχουν φορά προς τα έξω. Σε κάθε περίπτωση στο τέλος, ψέκασε με ένα spray αλατόνερου.

Κεντρική Φωτογραφία:  Evan Agostini/Invision/AP