BEAUTY

5 τρόποι να δώσεις ένα “boost” στη διάθεσή σου

Είναι πολλές φορές που η καθημερινότητα και οι αγχωτικοί ρυθμοί της σε παρασέρνουν αντί να σε συνεπαίρνουν ή απλώς ξυπνάς και δεν είσαι καλά. Είναι αυτές οι μέρες που τα deadlines φαντάζουν εφιάλτες, ο καιρός  είναι «χάλια» προσπαθείς να κάνεις δίαιτα, όλα σου φταίνε  και δείχνεις  θαμπή και άτονη μπροστά στον καθρέφτη σου. Είναι αυτές, οι ίδιες μέρες, που θα ευχόσουν να ζούσες σε παραμύθι και να ερχόταν η καλή νεράιδα απλώς να ακουμπούσε το μαγικό ραβδάκι της πάνω σου.

Κι όμως, το μαγικό ραβδάκι (aka το να boost-άρεις τη διάθεσή σου), είναι στο χέρι σου! Πώς; Αλλάζοντας, προσθέτοντας  ή ακόμη και παραλείποντας  μικρά πράγματα στην καθημερινότητά σου. Σταματώντας το χρόνο- για λίγο μόνο- μέσα στη χαοτική μέρα και αφιερώνοντας μερικά λεπτά μόνο σε εσένα. Αποκλειστικά σε εσένα. Βάζοντας σε πρώτο πλάνο τον εαυτό σου, ότι  σ’ ευχαριστεί, σε γεμίζει χρώμα και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο δυνατή, όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Δεν με πιστεύεις; Τσέκαρε παρακάτω 5 πράγματα που μπορούν να «φτιάξουν» τη δική μου διάθεση στο λεπτό!

–  Sweet Habits (aka τρώω ένα γλυκό)

 

Αν ξέρεις από ζώδια απλώς θα αρκεστώ να σου πω ότι είμαι Ταύρος. Αν πάλι, όχι, θα σου πω, πως ένα γλυκό -και δη ένα παγωτό- είναι αρκετό για να μου φτιάξει τη διάθεση ανά πάσα ώρα και στιγμή, όλες τις εποχές (ακόμη και τώρα, το χειμώνα). Κι αυτό, δεν είναι κάτι που το λέω μόνο εγώ, αλλά και πολλοί επιστήμονες, μιας και πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει πως οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν τόσο τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου όσο και τη διάθεσή μας. Πάντα βέβαια, με μέτρο και προσοχή!

-…και τρέχω στο γιαλό (ή αλλιώς πηγαίνω μία βόλτα στην παραλία)

 

Φοράς αθλητικά, βάζεις ακουστικά, πατάς play στo αγαπημένo σου τραγούδι και ξεκινάς περπάτημα στην Πειραϊκή (αν μένεις Πειραιά, όπως εγώ) ή κατευθύνεσαι προς Φλοίσβο. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από μία βόλτα δίπλα στη θάλασσα,πριν ή μετά τη δουλειά,  ακόμη και όταν το τοπίο είναι χειμωνιάτικο. Εξάλλου, μην ξεχνάς, πως ο φρέσκος αέρας αναζωογονεί και ηρεμεί.

– Ξαφνικό day off, κολλητή,τηλέφωνο, καφές

 

Είναι από τις φορές που αισθάνεσαι να γυρνάς πολλά χρόνια πίσω, στις μέρες που πήγαινες σχολείο και είχες “κενό” στα Μαθηματικά (ήμουν της θεωρητικής, όπως καταλαβαίνεις). Φυσικά, δε γινόταν να λείπει κάθε μέρα ο καθηγητής, όπως,  δεν γίνεται να έχεις κάθε μέρα ρεπό. Παρόλα αυτά ο συνδυασμός day off και καφές με την κολλητή σου εκτός ΣΚ, ‘εστω και μία καθημερινή, είναι σίγουρα από τα πράγματα που μπορούν να ανεβάσουν τη διάθεσή σου. Άλλωστε, λίγα πράγματα συγκρίνονται με το να περνάς την ώρα σου με δικούς σου ανθρώπους και να μοιράζεσαι τα συναισθήματα, τις σκέψεις αλλά και τους προβληματισμούς σου, εκτός messenger.

-Ένα κραγιόν αρκεί

 

Λίγο από το αγαπημένο σου άρωμα κι ένα κραγιόν. Αυστηρά όχι nude . Και, αν με ρωτάς, ίσως ούτε κόκκινο.  Ένα σε μία έντονη, «δυνατή», απρόσμενη (για τους άλλους που θα το δουν πάνω σου) απόχρωση. Ο πιο εύκολος τρόπος για να βάλεις μία αισιόδοξη πινελιά χρώματος στο look σου και να ανέβει η διάθεσή σου, ακόμη κι όταν  βρίσκεσαι μέσα στο ασανσέρ για τη δουλειά,  κολλημένη στην κίνηση ή στο σπίτι σου διαβάζοντας για την εξεταστική.

-Το boost στην επιδερμίδα σου

Σίγουρα το να βλέπεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη λαμπερό και υγιές είναι από μόνο του αρκετό για να τονώσει την αυτοπεποίθησή σου. Παρόλα αυτά, θα έχεις παρατηρήσει πως πολλές φορές η ενυδατική κρέμα δεν αρκεί και πως η επιδερμίδα σου δεν έχει πάντοτε τις  ίδιες ανάγκες. Γιατί λοιπόν, να ακολουθείς κάθε μέρα την ίδια ρουτίνα ομορφιάς, όταν  υπάρχει η δυνατότητα να ενισχύσεις την καθημερινή σου περιποίηση όπως θες και όπως σου ταιριάζει; Και κάπως έτσι, ξεκίνησα να ακολουθώ μία εξατομικευμένη περιποίηση της επιδερμίδας μου, με βάση τις ανάγκες της, χρησιμοποιώντας  παράλληλα με την ενυδατική μου κρέμα τα νέα Cream Boosters Velvet Concentrate της FREZYDERM.

 

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά personalized cosmetics (εξατομικευμένης φροντίδας) της FREZYDERM για κάθε τύπο δέρματος και για κάθε ηλικία με 14 υπερσυμπυκνωμένες, διαφορετικές συνθέσεις. Καθεμία διαθέτει στοχευμένη δράση (π.χ  για αντιγήρανση, λάμψη, σύσφιγξη,  λεύκανση, λιπόλυση, γέμισμα ρυτίδων, ελαστικότητα, αναδόμηση,  αντιοξείδωση ) ώστε να επιλέξεις  αυτή ή αυτές που θες να ενισχύσεις/ουν την καθημερινή ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα περιποίησής σου με επιπλέον δραστικά συστατικά.

Το μόνο που έκανα για να βρω το δικό μου “perfect match” ήταν να μπω στο site της FREZYDERM  και να ανακαλύψω τα  Cream Boosters που ταίριαζαν στις ανάγκες της δικής μου επιδερμίδας . Αποφάσισα, λοιπόν,  για την  πρώτη 10ημερη αγωγή, να χρησιμοποιήσω μαζί με την ενυδατική κρέμα μου, τη Moisturizing 24h Cream της FREZYDERM, το  Expression Blocker Cream Booster που ενισχύει τη δράση κατά των ρυτίδων έκφρασης και για τη δεύτερη 10ήμερη αγωγή το Pure Collagen Cream Booster που εμπλουτίζει με κολλαγόνο την καθημερινή κρέμα, διατηρώντας την υγρασία του δέρματος και ενισχύοντας τη σφριγηλότητά του.

 

Tip#1: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα Cream Booster μία ή δύο φορές την ημέρα για 10 ημέρες ή να χρησιμοποιήσεις άλλο Cream Booster το πρωί και άλλο το βράδυ.

Tip #2:Εφαρμόζεις από μία σταγόνα σε μέτωπο, πηγούνι, παρειές και απλώνεις σε όλο το πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. Συνεχίζεις τη ρουτίνα περιποίησης με την καθημερινή σου κρέμα ή τον ορό.

Μπες σήμερα στο http://www.frezydermboosters.gr, ανακάλυψε ποια Cream Boosters ταιριάζουν στις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας και δώσε κι εσύ ένα boost στη φροντίδα αλλά και την αυτοπεποίθησή σου.

 

 

Φωτογραφίες: Έλενα Παυλίδου