BEAUTY

Forces of nature

Είναι γνωστό ότι η φύση είναι σοφή. Και ότι όλα τα μυστικά της ευζωΐας βρίσκονται εκεί. Από την ιατρική μέχρι την κοσμετολογία, τα φυτά έχουν τις απαντήσεις. Οι συναρπαστικές ιδιότητες αυτόνομων συστατικών ή ενισχυμένων συνδυασμών τους δίνουν αποτελέσματα καταπληκτικά, ένα δώρο που οφείλουμε και στην επιδερμίδα μας. Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια ψάχνω πολύ τα περίφημα super foods και super ingredients και δεν σταματάω ποτέ να εντυπωσιάζομαι. Στην τελευταία μου επίσκεψη στα Sephora ανακάλυψα νέες αγάπες.

Της Μίνας Μπιράκου

Τέσσερα φανταστικά brands από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, όλα όμως με ένα κοινό: τη χρήση super φυτικών συστατικών στα προϊόντα περιποίησής τους.

 

Μανιτάρια, yuzu, εξωτικά berries, νερό από την Τασμανία, κορεάτικα βότανα συνθέτουν υπέροχα προϊόντα που κάνουν πραγματικά καλό στην επιδερμίδα. Και κάτι ακόμα καλύτερο; Η φιλοσοφία και ιστορία αυτών των brands και η αγάπη τους για το περιβάλλον και την ηθική διαχείρισή του.

Εrborian Υuza

H Γαλλοκορεάτικη αυτή εταιρία απογειώθηκε το 2009 (στα δύο χρόνια ύπαρξής της) όταν λάνσαρε την πρώτη ΒΒ Cream στην Ευρώπη. Ο κόσμος την αγάπησε και ανακάλυψε ένα brand που συνδυάζει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία με τα βότανα και τα φυτά που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή Κορεάτικη ιατρική και φαρμακοποιία. Οι Κορεάτισσες έχουν γνώσεις έμπειρης beauty editor-δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα της επιδερμίδας τους με ρουτίνες που έχουν τις ρίζες τους στα μυστικά των μαμάδων και των γιαγιάδων τους, αλλά και με ενημέρωση για ό,τι πιο νέο και επαναστατικό προκύπτει στον χώρο του skincare.

 

H συλλογή Yuza είναι σαν έκρηξη ενέργειας στο πρόσωπό σας (δοκιμάστε τη Yuza Double Lotion, μια διφασική λοσιόν που, αλήθεια, κάνει το πρόσωπο να λάμπει). Με βάση ενεργά συστατικά από τη φλούδα του super fruit Yuzu (μια ποικιλία εσπεριδοειδούς), τα προϊόντα Yuza είναι γεμάτα βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που ενυδατώνουν εντατικά, καταπολεμούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης και θωρακίζουν το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η υφή και το άρωμά τους απογειώνουν το experience, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το πόσο λείο, απαλό και φωτεινό δείχνει το δέρμα σου.

Dr. Roebuck’s

H δεν-υπάρχει-πόσο καλή κρέμα ματιών Down Under Collagen Boosting Eye Treatment με είχε υποψιάσει για την προέλευση αυτούς του brand και επιβεβαιώθηκα. Τα Dr. Roebuck’s είναι το δημιούργημα των δίδυμων αδερφών Kim και Zoe από την Αυστραλία και στην ουσία αποτελεί homage στη μυστική φόρμουλα που πριν 40 χρόνια έφτιαξαν οι γιατροί γονείς τους για να καταπραΰνουν το ευαίσθητο και με προδιάθεση για έκζεμα δέρμα των κορών τους. Η ιδέα τους τόσο απλή, αλλά και επαναστατική. Αντί να προσθέσουν συστατικά, αφαίρεσαν μέχρι να φτάσουν στην πιο αγνή εκδοχή του προϊόντος που χρόνια μετά ενέπνευσε τις δυο αδερφές να δημιουργήσουν το brand τους: ένα brand καθαρό, καλό για το δέρμα, με μίνιμαλ συστατικά που δίνουν το μάξιμουμ αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Αυστραλία και την Ασία, ενώ το hero συστατικό τους είναι το νερό της Τασμανίας. Προσθέστε σε αυτό ότι είναι vegan, cruelty & gluten free και Fair-trade και έχετε μια εταιρεία υπόδειγμα με προϊόντα που η επιδερμίδα σας θα ερωτευτεί παράφορα.

 

Youth To The People

Από την πιο αγαπημένη μου πόλη στον κόσμο, το Λος Άντζελες, με τη φιλοσοφία που διακρίνει τόσο τις διατροφικές, όσο και τις beauty συνήθειες των κατοίκων του, η Youth To The People είναι το πνευματικό παιδί δυο ανθρώπων, που δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να καταλήξουν εκεί. Η γιαγιά των ξάδερφων Greg Gonzalez και Joe Cloyes, πριν 40 χρόνια έφτιαξε μια δική της σειρά περιποίησης. Οι δυο τους μεγάλωσαν στο γραφείο της ακούγοντας για συστατικά, τύπους δέρματος και τα μυστικά του επαγγέλματος. Αποφάσισαν λοιπόν ότι θα φτιάξουν την YTTP ψάχνοντας συνέχεια συστατικά που δεν έχουν πριν χρησιμοποιηθεί στην κοσμετολογία, χρησιμοποιώντας super foods και φτιάχνοντας φόρμουλες που καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου, πολυάσχολου, ενημερωμένου και health conscious ανθρώπου.

 

Με φυτική βάση, vegan και cruelty free, τα Youth To The People υποστηρίζουν ότι η επιδερμίδα σου είναι μια ακόμα μαρτυρία τους ποιος είσαι, του ταξιδιού σου στη ζωή ως τώρα. Μετά από συστηματική χρήση της απίστευτης μάσκας προσώπου Superberry Hydrate & Glow Dream Mask τους, η δική μου επιδερμίδα λέει πολύ καλά πράγματα για το ποια είμαι.

Origins

Αγαπημένη μου αμερικανική εταιρεία (τα ζητούσα από θείες πολύ πριν έρθουν στην Ελλάδα), που αναζητά πάντα τα πιο θαυματουργά συστατικά από τη φύση και τα εντάσσει σε φόρμουλες που υλοποιούν αυτό που υπόσχονται. Πρόσφατα μάλιστα έμαθα ότι όλες οι κεντρικές τους μονάδες παραγωγής ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από αιολική ενέργεια, ενώ έχουν φυτέψει 820,000 δέντρα μαζί με την American Forests Global Releaf. Τελευταία, λόγω του τρόπου ζωής μου, το δέρμα μου έχει πάθει ευαισθησία, κοκκινίζει, αντιδρά εύκολα.

 

To serum ενυδάτωσης προσώπου Mega-Mushroom Relief & Resilience Advanced Face Serum (και όλη η Mega-Mushroom σειρά) το ηρεμεί άμεσα και το επαναφέρει στην καλύτερή του εκδοχή. Το μανιτάρι reishi συγκαταλέγεται στα προϊόντα – ελιξίρια μακροζωίας. Και είναι μέσα στο μαγικό μου μπουκαλάκι.

Όλη τη συλλογή των super ingredients προϊόντων θα τη βρεις αποκλειστικά στα Sephora, στο Sephora.gr και στο Sephora Greece mob app!

Κεντρική Φωτογραφία: Φραντσέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson