ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Ο λόγος που οι Κορεάτισσες δε σκουπίζουν το πρόσωπό τους με πετσέτα

Μετά το τελευταίο κορεάτικο trend στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, "Skip-Care", που έρχεται να δικαιώσει όλες τις τεμπέλες πλην τίμιες skincare junkies αυτής της γης, μέσα σε αυτές και εμάς, κάνοντας τη ζωή μας λιγότερο περίπλοκη, οι Κορεάτισσες «ξαναχτυπούν» αυτή τη φορά, με μία ακόμη ιδιαίτερη συνήθεια στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς τους. Αρκετές λοιπόν, από αυτές, έχουν σταματήσει να σκουπίζουν μετά το πλύσιμο το πρόσωπό τους με πετσέτα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι ξέρουν; Τι δεν μας λένε; 

 

Σύμφωνα με μελέτες, τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου (πχ κρέμες, τόνερ, serum κλπ) απορροφώνται καλύτερα σε βρεγμένη επιδερμίδα απ’ ό,τι σε εντελώς στεγνή. Διεισδύουν καλύτερα στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος με τα αποτελέσματα να είναι πιο άμεσα ορατά στην επιδερμίδα μας. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα ενυδατώνεται καλύτερα.

Ακόμη ένα επιχείρημα όσων ακολουθούν την «towel-free drying method» κοινώς τη μέθοδο που δε σκουπίζουν το πρόσωπό τους με πετσέτα, είναι πως πολλές φορές στις πετσέτες συγκεντρώνονται μικρόβια, βακτήρια ή άλλοι μικροοργανισμοί, που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, σπυράκια, ακόμη και ακμή, όταν έρθουν σε επαφή με την επιδερμίδα.

Τι κάνουν; Αφού πλύνουν το πρόσωπό τους με νερό και χρησιμοποιήσουν προϊόντα καθαρισμού, με τα χέρια τους απομακρύνουν την περισσή ποσότητα νερού αρχικά από τα μάγουλα και τα ζυγωματικά και έπειτα από το πηγούνι και το μέτωπο. Κάνοντας ανοδικές  κινήσεις, τοποθετούν τα χέρια τους στα οστά της κλείδας και συνεχίζουν προς τα πάνω, το λαιμό, «σκουπίζοντας» το νερό. Τώρα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη ρουτίνα περιποιήσής τους. Ενώ είναι ακόμη βρεγμένη η επιδερμίδα τους απλώνουν το τόνερ, το serum και την ενυδατική κρέμα. Και κάπως έτσι, υποθέτουμε, πως μέχρι να βγουν από το σπίτι η επιδερμίδα τους είναι στεγνή.

Τι λες; Θα ακολουθούσες το παράδειγμά τους;