ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Λάθη στην ομορφιά που θα σε γεράσουν γρηγορότερα

Υπάρχει μία ολόκληρη λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις ή να μην κάνεις για να διατηρήσεις την νεανική σου επιδερμίδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Κάποια δέχονται την κοινή αποδοχή, άλλα αμφισβητούνται αλλά υπάρχουν κάποια τα οποία αποδεδειγμένα είναι βλαβερά για την επιδερμίδα. Όχι μόνο προκαλούν πρόωρη γήρανση αλλά είναι πιθανό να σου επιφέρουν κι άλλες βλάβες.

Ενυδάτωση: Θα το έχει ξανακούσει αλλά θα στο ξαναπώ. Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για ένα υγιείς, λαμπερό και νεανικό δέρμα και κατ’ επέκταση πρόσωπο. Μια  σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα φαίνεται πάντα ξεκούραστη και νεανική. Όταν υπάρχει έλλειψη ενυδάτωσης, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες που τυχόν έχεις στο πρόσωπό σου γίνονται εντονότερες. Εξάλλου, η βαθιά ενυδάτωση μόνο καλό μπορεί να σου κάνει, οπότε μην την ξεχνάς ποτέ. Επίσης, αφού είναι καλοκαίρι, σου θυμίζω ότι τώρα την έχεις ανάγκη ακόμα περισσότερο σε πρόσωπο και σώμα.

Καθαρισμός – Ντεμακιγιάζ: Οι λειτουργίες ανανέωσης των κυττάρων τις ώρες του ύπνου είναι πολύ σημαντικές για να έχεις φρέσκια επιδερμίδα, σφριγηλή και λαμπερή. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζεις να προετοιμάζεις το έδαφος έτσι ώστε ο οργανισμός να επιφέρει στην επιδερμίδα σου τα μέγιστα. Το ντεμακιγιάζ και ο καλός καθαρισμός του προσώπου κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Οι ρύποι και το μακιγιάζ που έχει μείνει στο πρόσωπό σου από όλη τη μέρα πρέπει να απομακρυνθούν για να αναπνεύσει σωστά αλλά και να ενυδατωθεί η επιδερμίδα σου.

Αντηλιακή προστασία: Το καλοκαίρι είναι επιτακτική ανάγκη να βάζεις αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα. Στη χώρα μας όμως αυτή η ανάγκη υπάρχει και το χειμώνα. Οι υπεριώδεις ακτινοβολίες δεν είναι λιγότερο βλαβερές όταν τις υπόλοιπες εποχές. Επομένως δεν ξεχνάς ποτέ να προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τον ήλιο. Εκτός από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχεις στην υγεία σου, ο ήλιος θα κάνει το δέρμα σου να μοιάζει γερασμένο. Αφυδατώνει την επιδερμίδα, προκαλεί εγκαύματα και πανάδες που σε καμία περίπτωση δεν θέλεις στο πρόσωπο και το σώμα σου.