ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ

Η Ελεονώρα Μελέτη μας δείχνει βήμα-βήμα πώς κάνει το μακιγιάζ της και στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

Αν εξαιρέσεις τις τηλεοπτικές ή πιο επίσημες βραδινές εμφανίσεις της, η Ελεονώρα Μελέτη είναι μια γυναίκα που δε βάφεται στην καθημερινότητα της. Δε διστάζει να κυκλοφορεί χωρίς μακιγιάζ, να μιλάει για τις πανάδες στο πρόσωπό της, πόσο μάλλον να ανεβάζει #nomakeupselfies φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όταν αυτή η κίνηση για άλλες γυναίκες φαντάζει τουλάχιστον εφιάλτης. 

Δες ακόμη: Αυτά τα αρώματα μυρίζουν σαν μια μέρα στην παραλία

 

Το γεγονός βέβαια, πως τις περισσότερες φορές τη βλέπουμε εντελώς αμακιγιάριστη δε σημαίνει πως δεν ξέρει να βαφτεί μόνη της. «Ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία για να σας προετοιμάσω με έναν πρόλογο για ένα βίντεο που έρχεται, (όταν καταφέρω να καταλάβω πώς λειτουργεί το μοντάζ). Στο βίντεο αυτό λοιπόν θα δείτε να κάνω βήμα-βήμα το μακιγιάζ που βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία. Όχι γιατί ευελπιστώ να γίνω beauty editor ή influencer ή όλα αυτά της μοδός, αλλά γιατί είχα βάλει ένα στοίχημα, το οποίο και κερδίζω ανεβάζοντας τη φωτογραφία κ το βίντεο. Διότι δέχτηκα πρόκληση κύριες κ κύριοι και ξέρετε πως τις αγαπώ. Είχα έναν γάμο που λέτε στο Βόλο, εχθές, και στην κουβέντα με μια φίλη είπα πως θα πάω να αγοράσω κανένα «βαφτικό» για να βάφτω… και η φίλη έβαλε τα γέλια και μου λέει σιγά μην ξέρεις να βάφεσαι εσύ, ενώ χαρακτήρισε και «αστείο» το θέαμα μου να ψωνίζω κραγιόν και κορέκτορες. Ε λοιπόν τα ψώνισα όλα, κ βάφτηκα, κι έχω και απόδειξη το βίντεο, αλλά ξεκινάω με το αποτέλεσμα έτσι για την ανατροπή. Το στοίχημα ήταν δώρο ένα ολοήμερο spa… για το οποίο καιπροετοιμάζομαι…»  έγραψε χαρακτηριστικά κάτω από τη φωτογραφία που ανέβασε με το τελικό look της στο Instagram.

Φυσικά, η παρουσιάστρια δέχτηκε την πρόκληση, βρήκε το σωστό app, έστησε το κινητό της και ανέβασε για πρώτη- απ’ όσο θυμόμαστε- φορά στο Instagram της, όλα τα βήματα του μακιγιάζ της, από την αρχή μέχρι το τέλος, περνώντας το δικό της μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που επιλέγουν να μη βάφονται στην καθημερινότητά τους.

«Το έταξα κ νατο! Δυο ποστ πριν εξήγησα για ποιο λόγο ανεβάζω αυτό το βίντεο! Ήθελα να βάλω κ μουσική αλλά μέχρι να το μοντάρω, το app μου είχε κάψει τον εγκέφαλο, και δεν άντεχα να βρω πώς κουμπώνει και η μουσική γι’ αυτό το βλέπετε χωρίς ήχο. Αλλά τι πειράζει. Σημασία έχει πως το μακιγιάζ μπορούμε να το κάνουμε μόνες, ακόμα και όσες από επιλογή δεν το εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας! Αυτό δε σημαίνει πως είμαστε απεριποίητες, λιγότερο ”γυναίκες”, αντρογυναικες , ”τσολιάδες”, ”νταλίκες”( ναι! μου τα έχουν πει και γράψει αυτά) ούτε σημαίνει πως δε μας ενδιαφέρει! Και μας ενδιαφέρει και μας αφορά και άποψη έχουμε και μια χαρά βαφόμαστε, όταν αν κ εφόσον το θελήσουμε! Σίγουρα έχω κλέψει μυστικά από @panoskallitsis κ @thanosvogiatzis, αλλά για την ιστορία να σας πω πως από τα 17 μέχρι τα 24 είχα την πιο τέλεια συλλογή καλλυντικών και βαφόμουν σχεδόν σαν επαγγελματίας. Μετά, με τα χρόνια συνειδητοποίησα πως η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό, πολυδιάστατο και ταυτόχρονα απλό. Και αφέθηκα. Στη λιγότερο επιτηδευμένη εικόνα και περισσότερο στον αέρα, την αύρα και την ενέργεια τη δικιά μου, των ανθρώπων κ των πραγμάτων γύρω μου. Καλό απόγευμα!» Μαζί σου Ελεονώρα.

 

Το μακιγιάζ είναι επιλογή και έμπνευση. Εμείς είμαστε εδώ για να σου δίνουμε τα σωστά tips και εσύ για να επιλέξεις αυτά που σου ταιριάζουν. Εξάλλου κάθε γυναίκα είναι όμορφη με τους δικούς της κανόνες και η αυτοπεποίθηση ζήτημα αγάπης προς τον εαυτό σου, έτσι όπως πραγματικά είναι, αμακιγιάριστος. Με τους μαύρους κύκλους και τις πανάδες.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/thanosvogiatzis