DIY

Η πιο εύκολη μάσκα προσώπου με καφέ για ήπια απολέπιση

Είναι από τις πρώτες κινήσεις που κάνουμε με το που ξυπνήσουμε. Γιατί υπάρχει κάτι καλύτερο από μία κούπα ζεστό καφέ ιδιαίτερα τώρα το Χειμώνα (πόσο μάλλον αν σε περιμένει μαζί της και ο αγαπημένος σου); Αν λοιπόν, είσαι εθισμένη στη μυρωδιά του καφέ και η μέρα σου δεν ξεκινά χωρίς αυτόν, τότε δε γίνεται να μη λατρέψεις αυτή τη μάσκα προσώπου για ήπια απολέπιση.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 κουταλιά σούπας αλεσμένο καφέ espresso

1 κουταλιά σούπας μέλι

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζελ αλόης

2 1/2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκος χυμός λεμονιού (προαιρετικά)

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη!

Σε ένα καθαρό μπολ ρίξε τον καφέ και το μέλι και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να δημιουργθεί μία ομοιογενής πάστα. Πρόσθεσε στο μείγμα το τζελ αλόης και το χυμό λεμονιού και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να δεις να «δένει» μάσκα. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, μπορείς να παραλείψεις το χυμό λεμονιού. Η μάσκα είναι έτοιμη!

Άπλωσέ τη σε όλην την επιδερμίδα του προσώπου σου και άφησέ τη για περίπου 10 λεπτά. Η καφεΐνη που περιέχει ο καφές εκτός από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, συσφίγγει την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα, την απολεπίζει ήπια, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της. Τέλος, η αλόη καταπραΰνει τους όποιους ερεθισμούς και φλεγμονές.