DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Scrub προσώπου με ακτινίδιο για λιπαρές επιδερμίδες

Είναι Κυριακή, ιδανική μέρα για pampering και diy συνταγές ομορφιάς. Κι αν μέσα στην εβδομάδα παραμέλησες παραπάνω από όσο έπρεπε την επιδερμίδα σου, τότε αυτό είναι το καταλληλότερο timing για να επανορθώσεις, ξεκινώντας με τι άλλο, την απολέπιση.

Με ακτινίδιο και ακόμη δύο υλικά από την κουζίνα σου δες πώς μπορείς να κάνεις εύκολα ένα τέλειο scrub για το πρόσωπό σου.

 

Για να κάνεις το scrub θα χρειαστείς:

1 ακτινίδιο

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

2-3 σταγόνες ελαιόλαδο

Η προετοιμασία θα σου πάρει δύο λεπτά:

Αφού καθαρίσεις το ακτινίδιο κόψε το σε μικρά κομματάκια και ρίξε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μία παχύρευστη πάστα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και το λάδι και χτύπα το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το scrub είναι έτοιμο!

Άπλωσέ το σε όλο το πρόσωπό σου και το λαιμό σου κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά και άφησέ το ακόμη 5 λεπτά, πριν το αφαιρέσεις με δροσερό νερό. Βάλε το στο πρόγραμμα μία φορά την εβδομάδα.

Κι αυτό γιατί, εκτός από τη ζάχαρη, γνωστή για τις απολεπιστικές ιδιότητές της, οι βιταμίνες Α και C που έχει το ακτινίδιο δρουν ως αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν τόσο την υγεία όσο και την υφή του δέρματος.