DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Πιο λευκά δόντια με τη δύναμη του βασιλικού

Είναι Κυριακή, ο καιρός όχι τόσο καλός για παραλία και μένεις στο σπίτι. Καιρός για cocooning και DIY συνταγές. Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα, το χαμογέλό σου και ο τρόπος να γίνει ακόμη πιο αστραφτερό και λαμπερό με υλικά από την κουζίνα σου ή για την ακρίβεια από το μπαλκόνι σου. Κι αυτό γιατί πρωταγωνιστής του σημερινού DIY είναι ο βασιλικός. Δες λοιπόν, παρακάτω πως θα κάνεις τα δόντια σου πιο λευκά με τη δύναμή του.

 

Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:

Μια χούφτα φύλλα βασιλικού

Την αγαπημένη σου οδοντόκρεμα

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Αρχικά, αποξήρανε τα φύλλα βασιλικού, αφήνοντάς τα  στον ήλιο για δύο περίπου ώρες. Στη συνέχεια, κάνε τα σκόνη και ανακατεύοντάς τα με λίγο νερό δημιούργησε μία παχύρευστη πάστα. Σε αυτό το σημείο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις την πάστα από τα φύλλα βασιλικού με την αγαπημένη σου οδοντόκρεμα και να βουρτσίσεις τα δόντια σου με αυτό το μείγμα. Μπορείς να υιοθετήσεις αυτό το tip κάθε φορά που θα βουρτσίζεις τα δόντια σου.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως ο βασιλικός έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που συμβάλλουν μεταξύ άλλων στην καλή  στοματική υγιεινή.