DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Peeling για λιπαρές επιδερμίδες με έλαιο κάνναβης

Το σημερινό beaute βασίζεται σε μία πρόσφατη ιντερνετική ανακάλυψή μου και τελευταίο trend στο χώρο της ομορφιάς: το έλαιο κάνναβης (εγώ το βρήκα στην εταιρεία Macrovita). Όπως διαβάζω, χάρη στην ομοιότητα της σύστασης των λιπιδίων του με τα λιπίδια της επιδερμίδας, γίνεται ο ιδανικός φορέας για λιπαρά οξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χαρίζουν βαθιά θρέψη, ελαστικότητα και λάμψη σε δέρμα και μαλλιά.

 Παράλληλα, η ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση του βοηθάει το δέρμα να ενισχύσει τις άμυνές του και να διατηρείται νεανικό και υγιές, ενώ είναι εξαιρετικό βοήθημα και για το δέρμα με τάση ατοπίας ή ακμής (συμπεριλαμβάνονται και οι λιπαρές επιδερμίδες). Κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, δεν έχεις παρά να κάνεις το παρακάτω peeling από την κοσμετολόγο – αισθητικό (Υπεύθυνη RnD & Παραγωγής της Macrovita, Νάταρ Ειρήνη.

Θα χρειαστείς:

Το περιεχόμενο από 2 φακελάκια τσάι

1 κ.τ.σ. έλαιο τζοτζόμπα MACROVITA

1 κ.τ.σ. έλαιο κάνναβης MACROVITA

1 κ.τ.σ. έλαιο λεβάντας MACROVITA

 

Η προετοιμασία θα σου πάρει ένα λεπτό

Άνοιξε δύο φακελάκια τσάι και άδειασε το περιεχόμενό τους σε ένα μπολ. Στη συνέχεια πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Πάρε μία ικανοποιητική ποσότητα από το μείγμα που έφτιαξες και εφάρμοσέ το στο πρόσωπό σου με ανοδικές κυκλικές κινήσεις, τρίβοντας ελαφρά για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, αφαίρεσέ το με χλιαρό νερό.

Κι αυτό γιατί τα έλαια τζοτζόμπα και κάνναβης όχι μόνο θα ενυδατώσουν το δέρμα σου, αλλά θα εξισορροπήσουν και τη λιπαρότητά του. Παράλληλα, το έλαιο λεβάντας θα ενισχύσει την φυσική άμυνά του ενάντια στους μικροοργανισμούς, αλλά και τη φυσική διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας. Τέλος, το τσάι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων λόγω της μηχανικής τριβής που θα δημιουργήσει. Επιπλέον, χάρη στις στυπτικές του ιδιότητες, θα απομακρύνει τη λιπαρότητα και θα μικρύνει το μέγεθος των πόρων.