ΦΡΥΔΙΑ

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Πανεύκολο serum με καστορέλαιο για πυκνά φρύδια

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας και η εποχή που το τοξωτό, λεπτό σχήμα ήταν «in fashion» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τι συμβαίνει, όμως στην περίπτωση που το DNA δεν σε προίκισε με μεγάλα και πυκνά φρύδια ή απλά την τελευταία φορά το παράκανες με το τσιμπιδάκι;

Εκτός από τα μολύβια, τις ειδικές σκιές και πούδρες, η φύση έχει τη δική της εναλλακτική λύση για το beauty πρόβλημά σου. Και επειδή είναι Κυριακή και κάνουμε beaute, παρακάτω θα δεις πώς θα φτιάξεις ένα πανεύκολο serum με καστορέλαιο, που θα βοηθήσει στη γρήγορη ανάπτυξή τους.

Θα χρειαστείς:

-1 κουταλιά της σούπας τζελ αλόης

-1 κουταλιά της σούπας  καστορέλαιο

-1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε

 

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Σε ένα καθαρό μπολ, ανάμειξε τα τρία υλικά και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποθήκευσε αν θέλεις το μείγμα μέσα σε ένα μικρό μπουκαλάκι. Εφάρμοσέ το στα φρύδια σου είτε βουτώντας ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα μέσα σε αυτό, είτε με τα τα δάχτυλά σου- ακόμη βέβαια και με μία μπατονέτα- με προσοχή για να μην ερεθίσεις τα μάτια σου, λίγο πριν κοιμηθείς. Ανακίνησε καλά πριν κάθε χρήση.

Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία κάθε βράδυ για καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα, κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ. Αν πάλι προτιμάς να το εφαρμόζεις το πρωί, άπλωσε το μείγμα στα φρύδια σου και αφού το αφήσεις να απορροφηθεί για 30 περίπου λεπτά, πλύνε το πρόσωπό σου, ως συνήθως.

Το καστορέλαιο, χάρη στην πλούσια σύνθεσή του σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συμβάλλει στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών και σε συνδυασμό με την αλόη και το έλαιο βιταμίνης Ε θα δυναμώσει τα φρύδια σου.