DIY

Η DIY συνταγή της Κυριακής: Μάσκα κατά της πιτυρίδας με 3 υλικά

Οι Κυριακές είναι μέρες αφιερωμένες στο beaute και τις diy συνταγές. Γιατί έχεις το χρόνο (λίγο πριν βγεις/ αφού γυρίσεις από το brunch), έχεις τη διάθεση και φυσικά όλα τα υλικά σπίτι σου (aka δεν χρειάζεται να κουραστείς και να ξοδευτείς καθόλου). Κι αν το πρόβλημα που σε απασχολεί τον τελευταίο καιρό είναι η εμφάνιση πιτυρίδας στα μαλλιά σου, δεν έχεις παρά να κάνεις την παρακάτω μάσκα.

 

Για να κάνεις τη μάσκα θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Η προετοιμασία θα σου πάρει λιγότερο από ένα λεπτό:

Σε ένα καθαρό μπολ ρίξε όλα τα συστατικά και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η μάσκα είναι έτοιμη!

Άπλωσε τη μάσκα στα μαλλιά σου, ξεκινώντας από τις ρίζες και φτάνοντας έως τις άκρες. Άφησέ τη να δράσει περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια λούσου με το σαμπουάν σου, ως συνηθως. Μπορείς να επαναλάβεις, αν θέλεις, μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Ο χυμός λεμονιού λειτουργεί ως σταθεροποιητής του pH στο τριχωτό της κεφαλής, ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα, ενώ το μέλι και το γιαούρτι ενυδατώνουν και θρέφουν τα μαλλιά. Φυσικά, αν το πρόβλημα της πιτυρίδας είναι έντονο, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις συγκεκριμένη αγωγή που θα σου προτείνει ο δερματολόγος σου.