DIY

3 συνταγές με βούτυρο καριτέ για τα μαλλιά, τα χείλη και το σώμα σου

Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες - κυρίως στη Δυτική Αφρική- προσφέροντας στην επιδερμίδα και τα μαλλιά εντατική θρέψη και προστασία από την ξηρότητα. Με πλούσια υπερ-ενυδατική κρεμώδη υφή που λιώνει όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα, το βούτυρο καριτέ (shea butter) είναι ένας μικρός φυσικός θησαυρός ομορφιάς, ειδικά αν έχεις ξηρή, ευαίσθητη επιδερμίδα. Και αυτό δεν είναι κάτι που το πιστεύουμε μόνο εμείς εδώ στο Ladylike- εδώ Vivianes- αλλά και η αγαπημένη μας The Body Shop η οποία αποφάσισε να προσθέσει μερικά ακόμη προϊόντα στην iconic σειρά της, Shea αλλά και να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά 100% φυσικό βούτυρο καριτέ σε στερεά μορφή για εντατική θρέψη από την κορυφή έως τα νύχια.

Στην ουσία πρόκειται για ένα νέο μας, πολυχρηστικό Shea Butter που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σώμα, το πρόσωπο, τα μαλλιά και τα χείλη αλλά και ως βάση για να δημιουργήσουμε υπέροχες DIY συνταγές ομορφιάς στο σπίτι! Btw, κάθε συσκευασία του περιέχει το θρεπτικό βούτυρο καριτέ που μας προσφέρουν 192 καρποί shea, ενώ η The Body Shop το προμηθεύεται από την Γκάνα μέσω του προγράμματός μας Εμπόριο με Κοινότητες, όπου βρίσκονται οι εξειδικευμένες γυναίκες παραγωγοί του συνεταιρισμού Tungteiya Women’s Association.

 

Κι αν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις καθημερινά, παρακάτω θα βρεις 3 τρόπους χρήσης του για τα μαλλιά, τα χείλη και το σώμα.

 

Για τα χείλη σου, φτιάξε μόνη σου ένα πανεύκολο lip balm και scrub

Θα χρειαστείς:

Το νέo Shea Butter της The Body Shop

Λίγη ζάχαρη

(Εναλλακτικά, μία απαλή οδοντόβουρτσα ή το Super Soft Cleansing Brush)

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Για την απολέπισή τους (aka για να κάνεις το scrub χειλιών) σε ένα καθαρό μπολ ανάμειξε μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη με μία κουταλιά του γλυκού Shea Butter και ανακάτεψε ώσπου να το μείγμα να αποκτήσει μια ομοιόμορφη κρεμώδη υφή. Κάνε ήπια απολέπιση στα χείλη σου και μην ξεχνάς να βουρτσίζεις απαλά και το περίγραμμά τους. Στη συνέχεια, άπλωσε λίγο Shea Butter στα χείλη σου κάνοντας ήπιες κυκλικές κινήσεις. Επανάλαβε όσο συχνά χρειάζεται. Είναι τέλειο ειδικά αν έχεις  ξηρά χείλη. (Εναλλακτικά, για την απολέπιση των χειλιών σου χρησιμοποίησε μια απαλή οδοντόβουρτσα ή το Super Soft Cleansing Brush της The Body Shop).

Για τα μαλλιά σου, φτιάξε μια τέλεια μάσκα

Θα χρειαστείς:

Το νέο Shea Butter

Το Coconut Oil Brilliantly Nourishing Pre-Shampoo Hair Oil

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Ανάμειξε ένα μέρος Shea Butter με τρία μέρη Coconut Oil Brilliantly Nourishing Pre-Shampoo Hair Oil της The Body Shop και άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε το είτε καθημερινά για προστασία της τρίχας από το styling και επανόρθωση από τη φθορά είτε μία φορά την εβδομάδα ως βραδινή αγωγή θρέψης. Για τη βραδινή αγωγή εντατικής θρέψης, άπλωσε μία μικρή ποσότητα από το παραπάνω μείγμα κατά μήκος των μαλλιών ή μόνο στις άκρες τους. Τύλιξε τα μαλλιά σε μια πετσέτα ή φόρεσε ένα σκουφάκι μπάνιου και άφησέ το να δράσει όλη νύχτα. Θα προσφέρει βαθιά θρέψη στα ξηρά, ταλαιπωρημένα ή κατεστραμμένα μαλλιά, αφήνοντάς τα πιο απαλά.

Για το σώμα σου, φτιάξε μόνη σου το δικό σου απολεπιστικό

Θα χρειαστείς:

Το νέo Shea Butter

Bath Gloves

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:

Πριν το ντους, ζέστανε με τα χέρια σου το Shea Butter ώστε να μαλακώσει, κάνοντας ήπιες μαλάξεις στο προϊόν μέσα στο σακουλάκι του για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μία κουταλιά του γλυκού Shea Butter και μοίρασε την ποσότητα στο εσωτερικό των Bath Gloves. Κατά τη διάρκεια του ντους, κάνε ήπιο μασάζ σε ολόκληρο το σώμα, εστιάζοντας στους αγκώνες, τα γόνατα, τις φτέρνες και τις παρανυχίδες. Ολοκλήρωσε το ντους ως συνήθως, χρησιμοποιώντας αφρόλουτρο. Με την απολέπιση απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και έτσι το Shea Butter θρέφει αποτελεσματικά την ανανεωμένη επιδερμίδα. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποίησέ το 2-5 φορές την εβδομάδα.